Bild på person som trycker, drar färg med rakel genom ramens finmaskiga nät.

Screentryck

Välkommen till Skarpnäcks Kulturhus screentrycksverkstad. Här kan du gå kurser i screentryck samt hyra verkstaden från tidig morgon till sen kväll för egna projekt.

Om screentryck

Screentryck, silkscreentryck eller serigrafi är en teknik som bygger på att färg, med hjälp av en rakel, pressas genom en tunn silkes- eller polyesterväv fastspänd i en ram. Med screentryck kan man exempelvis trycka sina egna t-shirts eller affischer.

Hyra plats i screentrycksverkstaden

För att kunna boka screentrycksverkstaden ska du ha gått en grundkurs hos oss. När du vill boka mejlar du förfrågan med dag och tid till lokaler.kulturhuset.skarpnack@stockholm.se. Det går också bra att ringa vår reception på nummer 08-508172 14. Observera att det först är när du fått ditt avtal som bokningen är genomförd.

Om du redan kan trycka finns möjlighet att boka in dig på ett workshopstillfälle med vår screentryckslärare för att på så sätt lära känna vår verkstad för att sedan kunna boka den. Inbokade datum för kurser och workshops finner du härunder.

Pris

Vuxen: 53 kr/tim (inkl. moms // exklusive material)
Ungdom: 39 kr/tim (inkl. moms // exklusive material)
Som ungdom räknas du mellan 18-26 år.

Kurser

Varje termin arrangerar vi grundläggande kurser i screentryck/silkscreen, vilka ger deltagarna grundläggande kunskaper för att komma igång med att trycka egna motiv och arbeta självständigt i verkstaden.

Se nedan för kommande kurstillfällen!

 

 

 

Uppdaterad