Verksamhet

På Skarpnäcks Kulturhus kan du exempelvis repa, arbeta med screentryck, dansa, bygga saker, fika, pyssla, se på teater och filmer, lyssna till konserter, gå på spännande föreläsningar eller arrangera ditt egna evenemang.

Replokalen

I Skarpnäcks Kulturhus finns en fullt utrustad replokal. Lokalen kan bokas och nyttjas även efter kulturhusets öppettider, men först efter en obligatorisk larm- och lokalgenomgång, samt kontraktsskrivning.
Läs mer om replokalen här.

Screentryck

Skarpnäcks Kulturhus har även en fullt utrustad screentrycksverkstad. Här kan du gå kurser, på olika nivå, i screentryck samt hyra verkstaden för egna projekt. Läs mer om vår screentryckarverkstad här.

Scenkonst

I våra två större salar kan du ta del av ett brett utbud av scenkonst, föreläsningar och filmvisningar, både dag- och kvällstid. Läs mer om detta under Program.

Konstfoajén

Konstfoajén är en plattform där etablerade konstnärer liksom oetableradefår en möjlighet att exponera sin konst. I konstfoajén jobbar vi ofta tematiskt och med interaktiva moment. Besökaren får då möjlighet att bekanta sig med den aktuella konstformen och bli en del av utställningen. I vårt urval försöker vi få en bred variation både vad gäller konstformer och utställare. Är du intresserad av att ställa ut eller se vilken våra aktuella utställningar? Läs mer om Konstfoajén här.

Skarpnäcks FöreningsCenter

Skarpnäcks FöreningsCenter är ett projekt under uppbyggnad som avser att utveckla vårt lokala kulturhus, öppna upp för nya målgrupper, täcka in flera behov och knyta samman flera initiativ. Under hösten 2017 pågick en förstudie, med stöd från Kulturförvaltningen, i syfte att etablera en medborgar- föreningsdriven mötesplats.

Under förstudietiden drevs centret framförallt av och i samarbete med föreningen Asov Stockholm och föreningen Demos Stockholm. Föreningarna som arbetar för jämställdhet, social rättvisa och fördjupad demokrati, bjöd på en rad föreläsningar, folkkök, musikkvällar och ett gemensamt julfirande. Förstudien kommer att utvärderas med förhoppning att fortsätta utveckla centret under 2018. Lokala föreningar och enskilda medborgare eller kulturaktörer som är intresserade av att vara med och driva centret är välkomna att kontakta oss med förslag.

Kanotuthyrning

Skarpnäcks Kulturhus har 10 kanoter (kanadensare) vid Söderbysjön till uthyrning (paddlar och flytvästar ingår vid bokning).

Nycklar
Nycklarna till kanoterna hämtas tidigast kl. 10:00, det tidigast inbokade datumet, och lämnas innan kl. 19:00, den sista dagen för bokningen. Om du bokar en heldag hämtar du sålunda ut nycklarna kl. 10:00 och lämnar dem innan kl. 19:00 (på vardagar) alternativt kl. 17.00 (på helgdagar) samma dag. Om du bokar flera sammanhängande dagar lämnas nycklarna tillbaka den sista dagen.

Priser
Privatpersoner: 250 kr/kanot per dag (inklusive moms)
Föreningar & skolor (med verksamhet inriktad mot barn): 125 kr/kanot per dag (inklusive moms)

Bokning
Bokning sker via telefon, 08-508 17 214, alternativt direkt i receptionen under ordinarie öppettider.

Vi får många förfrågningar angående residens. Vi har dock inte möjlighet att erbjuda residens, däremot kan vi, då möjligheten finns, erbjuda rest-tider till grupper som vill repetera och som på något sätt kan ge något tillbaka till vår verksamhet.

 

Uppdaterad