Verksamhet

På Skarpnäcks Kulturhus kan du till exempel repa, arbeta med screentryck, dansa, bygga saker, fika, pyssla, se på teater och filmer, lyssna till konserter, gå på spännande föreläsningar eller arrangera ditt egna evenemang.

Replokalen

I Skarpnäcks Kulturhus finns en fullt utrustad replokal. Lokalen kan bokas även efter kulturhusets öppettider, men först efter en obligatorisk larm- och lokalgenomgång samt kontraktsskrivning.
Läs mer om replokalen här.

Screentryck

Välkommen till Skarpnäcks Kulturhus screentrycksverkstad. Här kan du gåkurser i screentryck samt hyra verkstaden för egna projekt. Läs mer om vår screentryckarverkstad här.

Scenkonst

I våra två större salar kan du ta del av ett brett utbud av scenkonst, föreläsningar och filmvisningar, både dag- och kvällstid. Läs mer om detta under Program.

Konstfoajén

Konstfoajén är en plattform där etablerade konstnärer liksom oetableradefår en möjlighet att exponera sin konst. I konstfoajén jobbar vi ofta tematiskt och med interaktiva moment. Besökaren får då möjlighet att bekanta sig med den aktuella konstformen och bli en del av utställningen. I vårt urval försöker vi få en bred variation både vad gäller konstformer och utställare. Är du intresserad av att ställa ut eller se vilken våra aktuella utställningar? Läs mer om Konstfoajén här.

Skarpnäcks sociala center

Skarpnäcks sociala center är ett projekt under uppbyggnad som avser att utveckla vårt lokala kulturhus, öppna upp för nya målgrupper, täcka in flera behov och knyta samman flera initiativ. Under hösten 2017 pågick en förstudie, med stöd från Kulturförvaltningen, i syfte att etablera en medborgar- föreningsdriven mötesplats.

Under förstudietiden drevs centret framförallt av- och i samarbete med föreningen Asov Stockholm och föreningen Demos Stockholm. Föreningarna som arbetar för jämställdhet, social rättvisa och fördjupad demokrati, bjöd på en rad föreläsningar, folkkök, musikkvällar och ett gemensamt julfirande. Förstudien kommer att utvärderas med förhoppning att fortsätta utveckla centret under 2018. Lokala föreningar och enskilda medborgare eller kulturaktörer som är intresserade av att vara med och driva centret är välkomna att kontakta oss med förslag.

Uppdaterad