Tillsammans – en cirkusföreställning om samtycke – tidigare föreställning

 

Skarpnäcks Kulturhus erbjuder föreställningen Tillsammans - en cirkusföreställning om samtycke kostnadsfritt för skolor datumen:

26/8 kl. 10-11 & kl. 13-14
27/8 kl. 10-11

Ross och Momo är vänner och spelar i samma hockeylag. De har blivit utvalda för att testa en ny app. om samtycke. Och det är väl lätt; att tycka samma!? Det visar sig vara svårare än någon av dem vill erkänna och inget blir som de tänkt sig. Med tokigheter, jonglering, dans och livsfarlig akrobatik far de iväg på en visuell resa fylld av utmaningar där deras vänskap sätts på prov.

Målgrupp: 7-10 år (samt lärare)

Tillsammans är alltså en cirkusföreställning om samtycke, om att hitta sin röst och att våga använda den, men också om att lyssna och faktiskt höra den andre. Projektet Tillsammans erbjuder ett lekfullt sätt att arbeta med samtycke. Med en humoristisk cirkusföreställning som grund får barn och lärare en ingång till detta viktiga ämne. Cirkusens lite naiva och vrickade sätt att ta sig an saker och ting skapar öppningar för att förändra världen med skratt och samarbete som verktyg. Utöver föreställningen har projektet tagit fram en akrobatik och jongleringsworkshop, en föreläsning kring samtycke samt en lärarhandledning för att skola ska kunna arbeta vidare med frågan.

Artister: Ida Stenman & Christoffer Remberger
Registöd: Rebecca Tiger
Manus: Sara Berg tillsammans med artisterna
Musik och teknik och ljus: Matilda Årestad
Producent: Hanna Hedvall

Trailer: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=KANRmE4q77Y

Anmälan skickas till:

(ange antal elever samt lärare): kurs@stockholm.se

Uppdaterad