Friktion - Hur känns det?  – tidigare föreställning

En dansföreställning för barn och unga med funktionsvariation. Friktion finns runt omkring oss, också inom oss. När vi möts eller när vi åker rutschkana. Ibland går det fort, ibland långsamt. När vi gnuggar händerna blir det varmt. Hur känns det i kroppen när känslor gnuggas mot varandra? Hur känns det inuti oss då?

Skarpnäcks Kulturhus erbjuder i samarbete med Ingrid Olterman Dans kostnadsfritt föreställningen Friktion – Hur känns det för förskole- och grundskoleelever med funktionsvariation datumen:
23 september kl. 10 & 12
24 september kl. 10 & 12
Samtliga föreställningar har ca 30 platser (inklusive lärare/pedagoger).

I början går vi in i rummet där föreställningen ska vara. Vi sitter på nära avstånd till dansarna, på samma plats under hela föreställningen. Två dansare och en musiker kommer ta med oss i dans och musik.

Vi får titta på hur de rör sig tillsammans med varandra och var för sig och hur de kan dansa med olika saker i rummet. Vissa hala andra sträva. Vissa som lutar andra som står rakt upp. Vi känner vibrationer från instrument och kroppar som rör sig. Vi får se och höra Oskar och Måns dansa samt Rosali som spelar på olika instrument. Efter föreställningen får man stanna kvar en stund i rummet och prova på.

Koreograf: Ingrid Olterman
Musik: Rosali Grankull
Dans: Måns Erlandson, Oskar Frisk
Scenografi: Camilla Ed
Ljus: Christian Farcher
Producent Amanda Norlander

Anmälan skickas till:

(ange antal elever samt lärare): anna.lekberg@stockholm.se

Uppdaterad