Parkteatern kommer till Skarpnäck

Foto: Tristram Kenton
Illustration: Thomas Lundqvist
Illustration: Kungliga Operan - Annelie Carlström Söderberg Agentur
Foto: Per Kristiansen, Form: Mattias Broberg
Foto: Matilda Rahm

Varje sommar bjuder Parkteatern på konserter, cirkus, dans och teater på utomhusscener, i parker och på ängar runt om i Stockholm. Helt gratis och unikt i världen, som en allemansrätt till kulturupplevelser för alla åldrar. I år har vi den stora glädjen att ta emot Parkteatern i Skarpnäck där du kan se föreställningar vid Skarpaby parklek, Kaninparken och Skarpnäcks kulturhus.

Program

7 juni kl. 11Ett Rent Nöje! med Clownen Manne & Co
Ingen vanlig clownsåpa när Maria, Olle och clownen Manne är tillbaka i sommarsverige. De vill så gärna bjuda på det finaste de vet: rena toner och fläckfria putslustigheter. Kommer det smolk i glädjebägaren blir det storstädning. Skräp vore det väl annars! Några klassiska clownentréer hinner man också damma av innan det är dags för en städad final. Allt med förhoppning att det varit ETT RENT NÖJE.
Spelplats: Vid Skarpaby parklek, Skarpnäck 

8 juni, kl 19, För evigt med Ison & Fille
Hiphop-duon Ison & Fille framför sin älskade låtskatt live på scenen till en berättelse om vänskap och drömmar hos Asse, Isra och Feliz. De tre vännerna spelas av Alma Eliasson Godonou, Natalia Fuentes Araya, Srdjan Nedzipovski och med på scen finns även DJ Taro. För manus och regi står prisbelönade dramatikern Åsa Lindholm. Detta är en Riksteater-produktion.
Spelplats: Vid Kaninparken, Skarpnäck

18 juni, kl 18, What Will Have Been 
Med start 18 juni turnerar Parkteatern med ett av världens främsta cirkuskompanier – australiensiska Circa. En intim och gripande föreställning som tänjer på gränserna för vad människokroppen kan göra. Produktionen har skräddarsytts för att framföras Parkteatern och ackompanjeras live på scen av violinisten Lachlan O'Donnell.
Spelplats: Vid Kaninparken, Skarpnäck

30 juni, kl 11, Gruffalon
När Marionetteatern gör teater av berättelsen om Gruffalon spelar fantasin huvudrollen. De kända figurerna får ny gestalt i en lekfull saga där vardagsföremål förvandlas till historiens huvudpersoner. Men vem skrämmer vem och finns verkligen Gruffalon på riktigt? Skriven på vers av Julia Donaldson i svensk översättning av Lennart Hellsing.
Spelplats: Vid Skarpnäcks kulturhus

25 augusti kl. 11 & 13, Sova vaken 
Se en storslagen operaföreställning i litet format som har urpremiär i Stockholms parklekar innan den ger sig ut på Sverigeturné. En musikalisk upplevelse med en historia som alla kan relatera till – att vara rädd för det okända och att finna tröst där man minst anar det. Sova vaken är framtagen av Unga på Operan i samarbete med Riksteatern.
Spelplats: Vid Skarpnäcks kulturhus

Uppdaterad