Ät så spelar vi - seniorunderhållning

Välkommen till den öppna mötesplatsen i Skarpnäcks Kulturhus. Ät så spelar vi är vår populära musikunderhållning för seniorer över 65 år. Du är hjärtligt välkommen hit för att lyssna till olika musikakter och samtidigt äta en bit god mat, tillagad av Nalin´s Café & Restaurang.

Verksamheten styrs utifrån viljan att erbjuda meningsfull samvaro. Du behöver inte föranmäla dig, utan kommer när det passar. Våra aktiviteter är kostnadsfria, undantaget eventuell mat eller fika som du kan köpa från Nalin´s Café & Restaurang.

Ät så spelar vi hösten 2019


26/9 Hits från ett sekel

Utstrålning och energi präglar framförandet av dessa svängiga hits från 1915 till 2015. Medverkande: Elin Bemark på sång och Daniel Palm på piano.

Jakob Sollevi och Filip Ekestubbe.

10/10 Frank Sinatra – Livet och musiken

Programmet är en musikalisk berättelse. Klockan vrids tillbaka till 1940-talets Amerika. En ung Francis Albert Sinatra slår igenom och blir ”Frank” med hela USA. Berättelsen tar sin början i New Jersey, USA där en ung Sinatra tidigt inser att hans talang kan ta honom ut i världen. Den mest älskade musiken ur Frank Sinatras repertoar vävs samman med anekdoter ur hans händelserika liv. Låtar som Fly me to the moon, My way och New York, New York ingår. Jakob Sollevi och Filip Ekestubbe träffades på Kungliga Musikhögskolan och arbetar sedan flera år som professionella jazzmusiker. De kan ses i olika sammanhang på Sveriges många jazzscener. Filip Ekestubbe är aktuell med sin skiva On a clear day och Jakob Sollevi kan bl.a höras i gruppen Stockholm Voices.

24/10 Tre decenniers rock

Personliga tolkningar från tre decennier, 1950-, 1960- och 1970-talen, av världens bästa musik att sjunga och dansa loss till. Sång, Mikael Edfeldt.

Jazzy moments

7/11 Jazzy Moments
Blandade jazzklassiker av Birgitta Henriksson. Bland annat ur Zetterlunds, Adolphssons, Peggy Lee´s, och Vreeswijks repertoarer. Sandra Tillbom är en sångerska som arbetat med flera svenska och utländska artister som exempelvis Lutricia Mc Neal, Phil Collins och Tommy Körberg. Hon har också medverkat o flertalet musikaler. Nu senast i Jonas Gardells Livet är en schlager på Cirkus i Stockholm. Birgitta Henriksson är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och jobbar som frilansande pianist. Hon har hörts i en mängd sammanhang från pop- soulscenen till olika jazzklubbar i Sverige och utomlands. Birgitta har spelat med artister som Gladys del Pilar, Fantastic Four, Andreas Weise och Stefan Sundström.

Caroline Langenheim
21/11 Säg det i toner – sånger från revy, film och kabaré

Sånger från revy, film och kabaré, av Caroline Langenheim. Caroline Langenheim sjunger och berättar om odödliga klassiker från scenens och filmens värld, några bara glittrande glada och lättsamma och andra mer djupsinniga och tänkvärda – från Karl Gerhard och Jules Sylvain till Povel Ramel och Beppe Wolgers. Vi kommer bland annat att få höra Säg det i toner, Jazzgossen, Ta av dig skorna och Jag står här på ett torg.

5/12 Julmusik och önskelåtar

Julmusik och önskelåtar med Monika Bring med den vita saxofonen och Svenssons Treooo. 

Plats

Nalin´s Café & Restaurang/Skarpnäcks Kulturhus foajé
Skarpnäcks Kulturhus
Skarpnäcks allé 25

Tid

Varannan torsdag kl. 12.00

Kontakt

Mötesplatsen Skarpnäck
Mötesplatsen telefon 08-508 155 41

Gruppchef Yvonne Jagenstedt
E-post: yvonne.jagenstedt@stockholm.se
Telefon: 08-508 18 824

Kajsa Nilhag
Tel: 08-508 155 41

Mötesplatsens hemsida

Uppdaterad