Södra Sthlm Filmfest 23-25 okt

Fredagen 23:e oktober gör en ny filmfestival premiär i Stockholm. Ett tjugotal filmer visas under festivalens första genomförande. Vi vill visa bra, engagerande filmer och skapa möten och samtal kring dem. Södra Sthlm Filmfest arrangeras av Bagarmossens Folkets Hus i samarbete med Skarpnäcks Kulturhus.

***************************************

23 oktober – dag 1 – Skarpnäcks Kulturhus

***************************************

 ROCKS
18:00 - 19:43
Skarpnäcks Kulturhus

En dag efter skolan finns bara en lapp kvar efter mamman och 15-åriga Rocks blir ensam med sin lillebror. Nu börjar kampen att överleva och undvika myndigheter till varje pris. En passionerad, rå och rolig film om systerskap!

Trailer & biljetter!

 NAS - TIME IS ILLMATIC
20:15 - 22:29
Skarpnäcks Kulturhus

Den 19 april 1994 gavs Nas album "Illmatic" ut, och sedan dess har den förblivit en av de mest inflytelserika hiphop albumen någonsin. Filmen dyker djupt in i skapandet av albumet, de sociala omständigheterna och den kollektiva ångest som definierade många unga svarta män som letade efter sin röst och plats i 90-talets USA.

Trailer & biljetter!

 

********************************************

24 oktober – dag 2 – Bagarmossens Folkets Hus

********************************************

 SAGAN OM BJÖRNARNA SOM ERÖVRADE SICILIEN
12:00 - 13:30
Bagamossens Folkets Hus

För att rädda sin kidnappade son och för att hitta mat att överleva vintern leder björnarnas konung sin stam genom bergen och in i människornas land. Björnar och människor lever sida vid sida – men bara för en tid …

Trailer & biljetter!

 FOR SOMEBODY ELSE
15:00 - 17:00
Bagarmossens Folkets Hus

Surrogatmödraskap är förbjudet Sverige och större delen av världen, men i Kalifornien är företeelsen en växande industri. For Somebody Else är en tankeväckande och intim dokumentär om prövningar och risker, men även drömmen om en framtida relation och att få skapa någon annans lycka.

Regissören Sven Blume kommer finnas på plats efter filmvisningen för frågestund!

Trailer & biljetter!

 ALLTID AMBER
18:00 - 19:30
Bagarmossens Folkets Hus

Amber är 17 år, icke binär och planerar att inleda sin utredning på transvården i Stockholm. Som stöd finns Ambers mamma och bästa vännen Sebastian. De två vännerna hänger varje dag och delar på allt, men när Amber träffar kärleken ställs relationen med Sebastian på prov.

Trailer & biljetter!

 ANDRA SIDAN

20:00 - 21:41
Bagarmossens Folkets Hus

Shirin har just flyttat till ett parhus utanför stan med sin sambo Fredrik och hans son, Lucas. När Fredrik är bortrest på jobb börjar märkliga ljud komma från husets andra, obebodda, del. Och Lucas har från ingenstans fått en ny bästa vän…

Trailer & biljetter!

 

********************************************

25 oktober – dag 3 – Bagarmossens Folkets Hus

********************************************

 LOS LOBOS

15:00 - 16:45
Bagarmossens Folkets Hus

Reglerna är enkla: de ska inte öppna dörren för någon, de ska lära sig engelska och de ska ta hand om varandra. ”Vi är vargar och vargar gråter inte, de är modiga och de håller ihop” säger mamma Lucía till sönerna Max och Leo. Bröderna drömmer om Disneyland men den okända verkligheten utanför fönstret går snart inte att hålla borta.

Trailer & biljetter!

 IDOMENI + förfilmen Jamila
17:30 - 19:45
Bagarmossens Folkets Hus

Nadia och Nawaf har flytt ett folkmord tillsammans med sina barn. Yasir oroar sig för sin fru som sedan ett och ett halvt år tillbaka är fången hos IS. Idomeni skildrar en vardagskamp och är ett porträtt av människor – barn och vuxna – som tvingas finna sig i en verklighet som kommer att prägla dem för livet.

Regissören David Aronowitsch kommer finnas på plats efter visningen för frågestund

Trailer & biljetter! 

 

WHITE RIOT
20:00 - 22:11
Bagarmossens Folkets Hus

I 70-talets Storbritannien har nynazismen tagit fäste. Högerextrema partiet National Front är på frammarsch. Förföljelsen av icke-vita människor är ett faktum. På andra sidan stod Red Saunders, rockfotografen som blev grundaren av Rock Against Racism – gräsrotsrörelsen som genom sin aktivism och enande kraft bröt spiralen av ökande rasistiskt våld. Berättelsen om Rock Against Racism påminner oss om folkets makt och att gatorna tillhör alla.

 

Biljettpris

100 SEK för vuxen / 50 SEK för ungdom (upp till 25 år)

 

Covid-19

Häe följer våra åtgärder för att erbjuda ett tryggare evenemang i Coronatider!

Södra Stockholms Filmfest blir höstens första större allmänna sammankomst och vi välkomnar er tillbaka in i våra mötesrum och salonger! Vi har alla ett gemensamt ansvar för att följa de rådande rekommendationer och direktiv som råder för att hindra spridning av sjukdomen covid - 19.

Dessa åtgärder gör vi arrangörer för att förhindra smittspridning:

  • Reducerat publikantal och glesare sittplatser i salongen

Nytt beslut gällande publikantal och avstånd, beslutas på regeringens presskonferens den 8 okt. I samband med biljettsläpp kommer en tydlig instruktion om hur ni bokar.

  • Uppdaterade och mer flexibla av– och ombokningsregler.

Fram till tre dagar innan föreställningen eller evenemanget har du möjlighet att boka av din biljett och få pengarna tillbaka om du skulle bli sjuk. Skulle föreställningen eller evenemanget bli inställt får du pengarna tillbaka.

  • Insläpp några i taget

Till kvällsföreställningarna öppnas dörrarna för besökare med biljett 30 minuter innan föreställningsstart, för att undvika trängsel.

  • Fler publikvärdar på plats

Tillsammans med vår personal kommer vi att ha volontärer på plats som hjälper till att informera och slussa sällskapen för att undvika trängsel.

  • Hygien: Handdesinfektionsmedel kommer att finnas tillgängligt på flera platser. I vår foajé finns även flera toaletter med möjlighet att tvätta sig med tvål och vatten. Precis som tidigare städas lokalerna regelbundet och nu med särskild fokus på handtag, ledstänger och knappar.

  • Skyltar & avståndsmarkeringar: Vi kommer att ha markeringar på golvet för att underlätta vid köbildningar, exempelvis till toaletterna.

  • Extra utgångar: Vi kommer att släppa ut även via våra nödutgångar, efter föreställningarna, för att undvika trängsel.

  • Vår personal: Uppmaningen att stanna hemma vid symptom gäller även våra medarbetare vilket kan medföra att ändringar i programmet sker med kort varsel. Vi ber om er förståelse för detta.

Detta kan du som besökare göra för att hindra smittspridning:

  • Varje individ har sitt eget ansvar att tvätta händer och hålla avstånd samt stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom.

  • Var uppmärksam på information från publikvärdarna och följ deras instruktioner. Ha tålamod och håll en vänlig ton mot varandra.

Vi tackar på förhand för att ni har förståelse för omständigheterna kring den rådande situationen och att vi tillsammans gör vårt yttersta för att kunna fortsätta mötas och uppleva kultur tillsammans!

Var rädda om varandra!

Uppdaterad