Kulturluckor

Kom alla barn och vuxna! Vi behöver hjälp att öppna Skarpnäcks kulturhus kulturluckor. Ta tag i en vän eller två och fatta luckan. Man vet aldrig vad som döljer sig där bakom.

1:a, 2:a, 3:e & 4:e advent kl. 15 på Skarpnäcks kulturhus utomhusscen öppnas luckorna till en kulturöverraskning för stora och små.

Lucka 4, den 22 december:
I lucka nummer 4, öppnar vi upp dörrarna till kulturhusets verksamhet, där flera olika föreningar och grupper brukar repa och ha sin verksamhet. I dagens lucla visar vi två av dem; Samba de Souza och Paloma.

Samba de Souza

Gruppen Samba de Souza bildades i Stockholm 1985 och har sedan starten verkat för att sprida glädje och kunskap om brasiliansk dans och musik genom workshops, karnevalståg, och publika framträdanden på olika evenemang runtom i Sverige. I Stockholm kan nämnas, Midnattsloppet, Vattenfestivalen, Finnkampen, Let's Dance, Kungen 40 år som statschef mm.

Den som är sugen på att börja dansa eller spela - kontakta oss gärna mer information!

Paloma

Paloma Leal med band spelar varm röjig musik. Sydamerikansk influerade rytmer blandas med folkliga toner och hennes sångtexter berör och bär budskap om kamp, smärta, kärlek och hopp om förändring.

Tidigare luckor

1 december: Den första advent får vi finbesök av Stran Cetin, Ellinor Lindahl och Zacharias Ulvskog som är medlemmar i Hedvig Eleonora Gospel Choir och har sin bas i Östermalm. Zacke har tidigare varit körledare i Tensta Gospel Revelation. Stran och Ellinor jobbar som körsångerskor bakom artister som Sabina Ddumba och Daniel Adams-Ray.

8 december: Denna gång kliver en härlig trio upp på scenen. Tobias Östlund är sångare i Broken Door, Magnus Wikström multiinstrumentalist i bandet Môra-Per och Maria Liljebäck har ett förflutet på musikalscenen på West End. Tillsammans bildar de en trio som kommer att bjuda på låtar som sätter Stockholm och söderort på kartan.

15 december: Lucka nummer tre öppnar upp till en trespråkig konsert! Sångare och skådespelare från kulturverksamheten Medis 5 tar med er på en värmande musikföreställning om drömmar, kärlek och längtan i juletid.

Artister: Lena Hesse, Rolf Hendil-Forssell, Harri Ratkainen.Musiker: Anna-Karin Unger, Jakob Sköldung, Johan Skaneby.Film och teknik: Nils Ellbäck, Peter KarppinenRegi: Adolfo Celis

Uppdaterad