ASOV:s Stockholmskonferens – Nätverk mot barnäktenskap

Det är med stort nöje som vi vill bjuda in dig till ASOV:s Stockholmskonferens Nätverk mot barnäktenskap i Stockholm den 21 mars kl. 14.

Konferensen är en del av ASOV:s Stockholmsprojekt Network against child marriage som finansieras av Jämställdhetsmyndigheten. Syftet med konferensen är att uppmärksamma det växande problemet med barn- och tvångsäktenskap som en internationell angelägenhet och diskutera detta tillsammans med berörda; kvinnliga kvotflyktingar, ledare för ideella organisationer och beslutsfattare.

200 deltagare, som för närvarande bor i Sverige, Norge, Belgien , Portugal, England, Frankrike, Danmark och Kanada, kommer att delta i konferensen, många med nationaliteter från afrikanska länder som Demokratiska republiken Kongo, Burundi, Tanzania, Botswana och Somalia.

Föreläsare är statsrådet Åsa Lindhagen, Alice Mashingaidze, ambassadör i Stockholm (Zimbabwe), Annelie Börjesson, Svenska FN-förbundet, Esperence Kamo, kvinnoaktivist (Kanada), Elyane Nitu, kvinnoaktivist (Frankrike) och advokaten Åsa Cronberg samt läkarexperten Anna-Mia Ekström.

De två sistnämnda ska tala om de juridiska och medicinska perspektiven av barn- och tvångsäktenskap. Cronberg och Ekström har arbetat inom sina områden i många år och sett konsekvenserna av barn- och tvångsäktenskap genom kvinnor som de har träffat under åren.

Filmen Min resa av Jeanne Masimango Manduma kommer att visas för första gången. Den handlar om hur Jeanne och hennes barndomsvänner blev bortgifta.

 

Uppdaterad