Joni Mitchell En hyllningskonsert

Joni Mitchell - ett unikum. Rösten, texterna, musiken och gitarrspelet har gjort henne till en av de mest betydelsefulla personerna i populärmusikens historia. Med avstamp i den nordamerikanska folktraditionen har hon rört sig fritt mellan genrer och har under åren samarbetat med ett otal musiker, inte minst från jazzvärlden.

Hennes särpräglade sätt att använda gitarren, hennes stilmässiga bredd och oupphörliga sökande efter nya sätta att skriva och framföra musik gör henne svår att kategorisera. Joni är Joni helt enkelt.

Sara Niklasson är en musiker som är uppväxt i Växjö och sedan ett antal år har sin bas i Stockholm. Hon har med stor vördnad gett sig på att tolka Joni Mitchells musik. Ingången är framför allt den akustiska gitarren och i denna tribute framförs alla låtar med Mitchells originalstämningar. Förutom gitarr spelar Sara i denna hyllning även dulcimer, som bl.a. gett Mitchell-låten A case of you sitt speciella sound. Repertoaren sträcker sig över alla gitarrbaserade delar av Jonis karriär och arrangemangen på låtarna är mer eller mindre trogna originalen. Samtidigt tillåter sig Sara och hennes band att sätta sin egen prägel på musiken vilket resulterar i ett avspänt och personligt live-sound som rymmer både spontanitet, lekfullhet och allvar. En unik Joni-hyllning helt enkelt!

På scen: Sara Niklasson, Jesper Andersson, Krydda Sundström och Joel Sahlin

Boka biljetter här!

Kommande konserter

Uppdaterad