VIVA dans & teater

Välkommen till VIVA dans & teater, en dansskola och ett scenkonstkollektiv med personlighet och engagemang. Alla våra kurser bygger på normkritisk pedagogik.

Utöver kursverksamheten sätter vi upp produktioner som är aktuella och engagerande, vi jobbar med internationella samarbeten och varje år arrangerar vi vårt dansläger #dansärkärlek .

Danskurser

Barndans

Barndans bygger på lekfullhet och rörelseglädje. Genom olika övningar och danslekar tränar vi koordination, musikalitet och gestaltning. Vi testar olika rörelser och uttryck genom improvisation och skapande. För den som vill finns möjlighet att delta i en uppvisning vid terminens slut, vissa terminer håller vi dessa i danssalen sista lektionen och ibland deltar vi i ett större scenframträdande.

Vi utgår från varje elevs individuella förutsättningar och jobbar med gemensamt lärande och gruppdynamik. Musiken är varierad och åldersanpassad.

Dansmix

Dansmix är en vidareutveckling av barndansen och blir en introduktion till modern dans och jazzdans för de äldre eleverna. Här får du utveckla din musikalitet och taktkänsla, koordination och testa olika rörelseuttryck. Improvisation och skapande är viktiga moment i kursen, och du får dansglädje och energi på köpet. Vi lär oss enkla grund steg och rörelsekombinationer. För den som vill finns möjlighet att delta i uppvisning vid terminens slut.

Vi utgår från varje elevs individuella förutsättningar och jobbar med gemensamt lärande och gruppdynamik. Musiken är varierad och åldersanpassad.

Covid-19

Vi följer utvecklingen kring smittspridningen av covid-19 och anpassar verksamheten efter rådande restriktioner. Ändringar kan komma att ske med kort varsel om myndigheternas restriktioner förändras. Vi meddelar alla eventuella ändringar som påvekar din kurs via mail. Under höstterminen 2020 bedriver vi kursverksamhet med lektioner inomhus och planerar undervisningen för att undvika smittspridning.

Rådande restriktioner begränsar folksamlingar till max 50 personer. Vi tittar därför över lösningar för terminsavslutning på våra kurser.

Vad vi gör

  • Håller oss uppdaterade på rådande restriktioner.
  • Stannar hemma vid sjukdomssymptom. Om en pedagog är sjuk sätts om möjligt vikarie in, annars ställs lektionen in och terminen förlängs. Ändringar meddelas via sms.
  • Planerar undervisningen så att avstånd till varandra kan hållas i största möjliga mån.
  • Tar bort övningar med fysisk kontakt eller delade redskap

Vad du som elev behöver göra

  • Stanna hemma om du har några sjukdomssymptom och två symptomfria dagar efter.
  • Tvätta händerna noga innan och efter lektionen.
  • Ha med en egen vattenflaska, dela inte flaska med någon annan och drick inte direkt ur kranen.
  • Försök att hålla avstånd till andra under lektionen och när du väntar utanför. Kom gärna i ombytt och i god tid för att undvika trängsel i foajéer och på toaletter

Kontakt

E-post: vivadans@live.se
Hemsida: Länk till Vivadans hemsida

Uppdaterad