Öppen dansträning för barn och unga

Välkomna till en helt öppen träning i dans där du samtidigt kan få stöd och coachning av erfarna dansare. Vi utgår ifrån each-one-teach-one-metoden som är ett uttryck inom hip hop-kultur där alla deltagare kan lära av varandra.

Öppet för alla, men vi riktar oss till barn och unga samt ovana dansare inom denna form av dansträning. Denna träning rekommenderas från tio år, är du under tio år kom gärna tillsammans med en vuxen, eller hör av er innan och stäm av då vi har begränsad möjlighet att ta fullt ansvar under träningen.

Du får konkreta verktyg och övningar att arbeta vidare med själv eller tillsammans med andra. Samt hjälp med hur du kan hitta motivation och olika mål med din träning.

Det är alltså ingen danslektion där alla gör samma sak och följer en lärare. Det är istället en plats där du kan sätta upp dina egna mål utifrån dina önskemål. Du kan träna tillsammans med andra, inspirera och bli inspirerad. Behöver du hjälp finns ansvariga på plats som kan guida dig i din träning. Vi gör vissa saker gemensamt för att lära känna varandra och skapa sammanhållning som till exempel att starta och avsluta träningen tillsammans. Men fokus ligger på din egen process och att du kan dela och utveckla den ihop med andra.

Träningen kommer att ha sin grund i olika dansformer inom streetdance-begreppet. Till exempel hip hop, house, locking och breaking. Vi kommer att spela musik inom respektive genre men du har möjlighet att påverka och uppmuntras att forma träningen utifrån dina önskemål och behov.

Träningen är kostnadsfri. Vårt enda krav för att vara med är att du visar engagemang på träningen och förhoppningsvis hittar ditt sätt att bidra till ditt community. Tanken är att det kan förbereda och bli en brygga in till andra öppna träningar, battles, jams, kurser och/eller skapa egna dansgrupper.

När: Torsdagar kl. 17–19, sista tillfället är den 9 juni.
Uppehåll den 31 mars, 14 april & 26 maj.
Tid: Öppet mellan kl. 17.00–19.00. Men du kommer och går när du vill. Vi kör två gemensamma övningar. En vid starten kl. 17–17.30 och en i slutet kl. 18.30–19.
Föranmälan: Gå in på https://www.eventbrite.com/e/oppen-traning-tickets-262010599757, välj datum och boka din plats.
Danspedagog: Anna Marsh

Uppdaterad