Svårt att välja

Mellan den 27 april och den 8 juni visas Konstskolan Linneas vårutställning – Svårt att välja – hos oss. På grund av rådande pandemi är både vernissage och finissage inställda (i fysisk form). Däremot kommer en inspelad visning publiceras och (fysiska) visningar i mindre grupper kommer ske. Vid intresse av visning, hör av dig till Konstskolan Linnea via kontaktuppgifter nedan.

Konstskolan Linnea berättar

Vissa säger att det är en konst att välja. När man pratar om något som är svårt men som man kan lära sig behärska brukar man säga att det är en konst. Är något väldigt lätt säger man att det inte är någon konst. Ibland när man står inför ett val kan man tro att det finns ett enda val som är rätt - eller som åtminstone är mer rätt än alla andra val. Då kan det bli väldigt jobbigt att välja, för det betyder att man kan välja fel.

Vi valde konsten. Grunden för allt konstnärligt arbete är att utveckla sitt seende. Vi tar oss tid att noga titta efter, utforska och verkligen se. Att teckna och måla är en form av tänkande, som ett sätt att förstå. Bortom idén om rätt och fel finns ett fält. Vi träffas här. I konsten vi valt.

På Konstskolan LINNEA utgår vi från varje individs unika seende och övar oss i att gestalta det vi ser genom olika konstnärliga uttryck såsom måleri, teckning, grafik, form och musik. Vi betraktar andras konstnärskap genom konsthistorien och utställningar. Det handlar om att se form, färg, linjer, strukturer, perspektiv med ett utforskande öga. Vi har under läsåret arbetat med naturstudier, porträtt, stilleben, mönster, sportbilder, landskap och kroki. Utställningen visar ett urval av skolans elevarbeten från läsåret 2020-2021.

Om Konstskolan Linnea

Konstskolan LINNEA är en grundläggande 3-årig konst- & kulturutbildning/daglig verksamhet. Utbildningen vid Konstskolan Linnea vänder sig till personer med diagnos inom autismspektrumtillstånd/lindrig intellektuell funktionsvariation.

Kontakt

Telefon: 08 - 683 18 41
E-post: linnea(at)konstskolanlinnea.se
Facebook: Konstskolan Linnea
Instagram: konstskolanlinnea

Öppettider under utställningen

mån: kl. 11–18
tis: kl. 11–17
ons: kl. 10–18
tors: kl. 10–17
fre: stängt
lör: kl. 10–15
sön: stängt

Röda dagar/stängt: 
Första maj - 1 maj
Kristi himmelsfärdsdag - 13 maj
Pingstafton - 22 maj

Uppdaterad