Skarpsynt

Från 27 april–14 maj visas Konstskolan LINNEA:s vårutställning på Skarpnäcks kulturhus. Utställningen visar ett urval av skolans elevarbeten från läsåret 2019–2020.

KONSTSKOLAN LINNEA Vårutställning 2019

Grunden för allt konstnärligt arbete är att utveckla sitt seende. Vi tar oss tid att noga titta efter, utforska och verkligen se. I teckning övar vi samspelet mellan öga och hand. Att teckna och måla är en form av tänkande, som ett sätt att förstå. Se klart, omedelbart, intensivt, att öppna upp för ny förståelse, att se innebär mer än att bara titta med ögonen.

På Konstskolan LINNEA utgår vi från varje individs unika seende och övar oss i att gestalta det vi ser genom olika konstnärliga uttryck såsom måleri, teckning, grafik, form/lera och musik.

Vi betraktar andras konstnärskap genom konsthistorien och utställningar. Det handlar om att se form, färg, linjer, strukturer, perspektiv med ett utforskande öga.

Vi har under läsåret arbetat med naturstudier, porträtt, stilleben, mönster, landskapsbilder, färglära och med vårt egna närområde i Skarpnäck. Det har gett oss skarpsyn. Se världen ur våra konstelevers ögon genom utställningen Skarpsynt!

Om Konstskolan LINNEA

Konstskolan LINNEA är en grundläggande 3-årig konst- & kulturutbildning/daglig verksamhet. Utbildningen vid Konstskolan LINNEA vänder sig till personer med diagnos inom autismspektrumtillstånd/lindrig intellektuell funktionsvariation. Vi är belägna i Skarpnäck och är en del av Skarpnäcks folkhögskola. Läs mer om skolan på  vår hemsida: www.konstskolanlinnea.se

Följ oss på sociala medier

Facebook: Konstskolan LINNEA
Instagram: Konstskolan LINNEA

Kontakt

Telefon: 08-683 18 41
e-post: linnea@konstskolanlinnea.se

 

Uppdaterad