Pul So

PUL SO

– en flamencoutställning

PUL SO är en flamencoutställning som tagit form ur frågeställningen: VAD FÅR HJÄRTAT ATT SLÅ? Med hjälp av kardiologen Lars Rune sökte flamencodansaren Sofia Castro initialt förståelse för den fysiologiska orsaken till det bultande hjärtat. Utforskandet stannade inte vid det enbart vetenskapliga; hon grävde vidare, djupare, ur ett konstnärligt perspektiv, och sökte efter svar på frågor som:

Vad finner vi värt att leva för? Vad händer när pulsen upphör? Hur fortlever pulsen i det som avstannat?Med hjärtat som utgångspunkt skapade Sofia en flamencoföreställning innehållande intensivt pulserande flamenco och rytmisk livemusik.

Projektet som hela tiden är i ständig utveckling, i ständig puls, blir nu transformerat till konst. Ta del av den process som lett fram till föreställningen. Få en inblick i den både vetenskapliga och konstnärliga research som slutligen blev PUL SO.

 

 


OM SOFIA CASTRO

Sofia Castro är en dansare och koreograf som främst intresserar sig för flamenco och möjligheten att fördjupa och utveckla dansstilen. Redan som barn upptäckte hon sin stora kärlek till dansen. Hon föll senare för flamencons uttryck, flyttade till dess ursprungskälla, Sevilla, där hon var bosatt och yrkesman under 10 år.

Hennes tidigare verk har presenterats på såväl traditionella flamencoscener som på scener för nutida scenkonst. Sofia har även medverkat på diverse produktioner som skådespelare och musiker. Hon har sin bas i Sverige, men inte sällan internationellt i olika samarbetsprojekt.

Uppdaterad