Nature in Me – unga röster om naturen

Nature in Me – unga röster om naturen, är ett utforskande av unga människors förhållande till naturen. Under 2019 har ARTmovement och Äventyrsgruppen Flaten gemensamt förenat ungdomar med olika bakgrunder och erfarenheter, för att genom kamerans lins möta naturen och sig själva.

Med kameran som verktyg och handledning av fotograferna Axel Öberg (Årets bild 2011), Jonathan Stenvall (invald i Naturfotograferna – Sveriges främsta naturfotografer) och Najeb Albakar (fotograf och Graphic Creator inom reklambranschen), samt av journalisten Sumbu Temo, har deltagarna tagit bilder som på något sätt berättar om deras relation till naturen. Vad händer när unga människor själva får verktygen och makten att utforska och berätta sina egna historier? Vad händer vid mötet med naturen?

Deltagarnas skilda bakgrunder och olika livshistorier vittnar om att naturen finns med vid det svåra och kan ge lugn och hopp, som Sa-Ada berättar om med sin bild:

– När jag tittar på den här bilden kommer jag ihåg en dag, som var en vändpunkt i mitt liv, när jag åkte båt från Libyen till Italien. Jag minns varje detalj om den där dagen, ögonblick för ögonblick. Rädslan för att dö, önskning att träffa min familj igen, mina drömmar, mina förhoppningar, havets mörker, den kalla luften, lugna vågor, månskenet och barnen som pratade i sömnen, säger Sa-Ada.

Om ARTmovement

ARTmovement är en religiöst och politisk obunden organisation som, tillsammans med Studiefrämjandet Stockholms län, fått stöd av Allmänna Arvsfonden för att arbeta med konstnärliga mötesplatser för ungdomar i åldern 15-25 år.

Läs mer om ARTmovement!

Om Miljöverkstan Flaten

Äventyrsgruppen är Miljöverkstan Flatens friluftsprojekt för ungdomar i åldern 16-25 år, finansierat med medel från Allmänna Arvsfonden, Socialförvaltningen, Länsstyrelsen Stockholm samt Nacka kommun och Skarpnäcks stadsdelsförvaltning.

Läs mer om Miljöverkstan Flaten!

 

 

Uppdaterad