Intryck / Uttryck / Avtryck

KONSTSKOLAN LINNEA
Vårutställning 2019

Konstskolan LINNEAS vårutställning visas hos oss på Skarpnäcks Kulturhus från den 3 april till den 8 maj. Då kan ni se ett urval av skolans deltagares arbeten från läsåret 2018-2019 inom teknikerna teckning, måleri och grafik.

Konstskolan Linnea berättar!

Vi har under läsåret arbetat med naturstudier, självporträtt, stilleben, collage och färglära. Höstterminen började med att vi gick ut i naturen, strax bortom skolan. Där samlade vi blad, kvistar, strån och frökapslar som vi tog med oss tillbaka. Därefter studerade vi våra fynd, vi utforskade och försökte se hur de verkligen är uppbyggda.

Hur ser egentligen ett blad ut, vad är det som får en kvist att se ut som en kvist?

Vi arbetar med grundläggande konstnärliga uttryck; vi studerar former och mellanrumsformer, tittar på perspektiv och ytor, linjer och strukturer, bygger tredimensionella rumsliga collage likt scener på en teater som sedan används som modell till målningar i akryl.

Vi utgår alltid från gemensamma uppgifter som resulterar i egna verk med personliga uttryck!


Om Konstskolan Linnea

Konstskolan LINNEA är en grundläggande 3-årig Konst- och Kulturutbildning/daglig verksamhet. Utbildningen vid Konstskolan LINNEA vänder sig till personer med diagnos inom autismspektrumtillstånd/lindrig intellektuell funktionsvariation.

Kontakt
Hemsida: www.konstskolanlinnea.se
Telefon:08-683 18 41
Mail: linnea(at)konstskolanlinnea.se

Uppdaterad