Träna din bindväv

Välkommen till en kortkurs om fem tillfällen! FasciaMethod är ett kroppsvårdskoncept som fokuserar på bindväven. FasciaMethod använder sig av aktiv, dynamisk stretch och funktionell rörelseträning.

Målet är att återfukta bindväven i hela kroppen och på så sätt förbättra både balans, rörlighet och rörelsekontroll. En väl fungerande bindväv ökar både välmåendet i kroppen, funktionen i vardagen och prestationen vid träning. FasciaMethod startades 2015 av två finska fysioterapeuter som upplevde att det saknades en rehabiliteringsform som tog in samtliga delar av kroppen, (muskler, fascia, hjärt- och kärlsystemet samt koordination). FasciaMethod är ett gruppträningskoncept inom Proftraining. Övriga koncept är FasciaMethod Pro och FasciaMethod Power.

Om bindväv

Bindväv finns i hela vår kropp och omsluter allt från enskilda muskelfibrer till muskelgrupper och kedjor av muskler. Bindväven omsluter även våra organ. Bindvävens elasticitet och dess förmåga att glida fritt minskar med stigande ålder men påverkas även av det stillasittande och inaktiva liv som många av oss lever idag. Det resulterar i minskad rörlighet, försämrad balans och rörelsekontroll.

Innehåll

FasciaMethod är en träning för hela kroppen som använder sig av aktiv dynamisk stretch och muskelkedjerörelser. Övningarna är långa och engagerar stora delar av kroppen och andningen leder rörelsen. Klassen inleds stående och fortsätter ned till stående på knä vidare till sittande och avslutas liggande på golvet. I slutet av klassen bearbetas olika triggerpunkter med Fasciaboll. Klassen avslutas med skön avslappning.

Målgrupp och förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Träningen passar alla som känner sig lite stela och har en längtan efter mer rörlighet och en smidigare kropp med ökat välmående. Träningen fungerar lika bra för seniorer, stillasittande kontorsarbetare som aktiva atleter som vill förbättra sin prestation.

Kursupplägg

En kortkurs om fem tillfällen med start 11/5.
Aktuella datum: 11/5, 25/5, 1/6, 8/6 och 15/6.
Tid: 18.15–19.15
Pris: 850 kr

Prova på

Prova på för 100 kronor.
Fem tillfällen i vår. Du kan prova valfritt datum. 11/5, 25/5, 1/6, 8/6 och 15/6.

Fasciaboll och filtar finns. Sex yogamattor finns.
Anmälan: carola.lassen@gmail.com

Kursledare

Ledare är Carola Lassén certifierad FasciaMethod ledare 2023.