Grundkurs i screentryck

 • Öppettid

  15 apr 10:00–16:00

 • Pris

  625—1 000 kr.

  Vuxen, 1 000 kr. 
  Ungdomar 16—25 år & pensionärer, 625 kr.
  Boka här!

 • Plats

  Screentrycksverkstaden

Välkommen till Skarpnäcks Kulturhus screentrycksverkstad. Här kan du gå kurser i screentryck, delta i screentryckverkstad samt hyra verkstaden från tidig morgon till sen kväll för egna projekt.

Varje termin arrangerar vi kurser i screentryck/silkscreen, vilka ger deltagarna grundläggande kunskaper för att komma igång med att trycka egna motiv och arbeta självständigt i verkstaden. Vi arrangerar nu även workshoppar där du kan lära mer, både av vår eminente lärare, men också av andra tryckare. Våra workshoppar är till för att du ska lära känna de lokaler som hör till screentrycket.

Kursdatum våren 2023

11 mars, 15 april och 13 maj kl. 10—16.

Max 6 deltagare per kurstillfälle. Inga förkunskaper krävs. Biljetter till kursen köps genom tickster.com. Pris för vuxen 1000 kr, pris för ungdomar mellan 16—25 år samt pensionärer är 625 kr. Efter genomgången kurs har du möjlighet att boka vår screentrycksverkstad och våra workshoptillfällen.
Läs mer och boka här!


Om screentryck

Screentryck, silkscreentryck eller serigrafi är en teknik som bygger på att färg, med hjälp av en rakel, pressas genom en tunn silkes- eller polyesterväv fastspänd i en ram. Med screentryck kan du exempelvis trycka dina egna t-shirts eller göra snygga affischer.