Grundkurs i screentryck

 • Öppettid

  10 dec 10:00–16:00

 • Pris

  625–1000 kr

  Vuxen: 1000 kr.
  Ungdomar (16–25 år)/pensionärer: 625 kr.

  Boka biljett via Tickster!

 • Plats

  Screentrycksverkstan

Varje termin arrangerar vi kurser i screentryck/silkscreen, vilka ger deltagarna grundläggande kunskaper för att komma igång med att trycka egna motiv och arbeta självständigt i verkstaden.

Under kursen får du lära dig baskunskaperna (inga förkunskaper krävs) för att själv kunna trycka dina bilder på tyg. Vi går igenom de mest grundläggande kunskaperna, från originalframställning till preparering av tryckramar, färgblandning samt tryckning och rengöring. Inför kursen är det bra om du funnit eller skapat ett enkelt motiv som du vill trycka. Det ska vara utan skuggor och helst utan för många små detaljer.

Efter kursen har du möjlighet att boka vår screentrycksverkstad och våra workshoptillfällen. Observera att eget tryckande måste ske i anslutning till genomförd kurs, går det ett år eller mer utan aktivitet i Skarpnäcks kulturhus måste man gå om kursen eller delta i en workshop innan man får boka själv.

Om screentryck

Screentryck eller rättare sagt silkscreentryck är en gammal grafisk tryckteknik som bygger på att färg pressas genom ett tunt finmaskigt nät fastspänd i en ram. Schabloner täcker de partier av väven som inte ska släppa igenom färg till papperet eller textilen under ramen. Vid silkscreentryck kan man bara trycka en färg åt gången, men genom att trycka nya lager färg på samma papper kan den slutliga bilden ha oändligt många färger.

Om Julia 

Läraren Julia är utbildad vid textilprogrammet på Konstfack, samt till bildpedagog. Hon arbetar med screentryck som ett konstnärligt uttryck på papper och tyg och tycker att screentryck är en bra ingång till bildämnet för att experimentera med nya visuella uttryck.

Boka biljett här!