Workshop i screentryck

Bild på person som trycker, drar färg med rakel genom ramens finmaskiga nät.
  • Öppettid

    11 dec 13:00–17:00

  • Plats

    Screentrycksalen

Workshopen är till för att lära mer; båda av vår eminenta lärare, men även av andra tryckare. Workshopen är även till för att lära känna de lokaler som hör till screentrycket.

Workshopen är till för dig som vill knyta kontakter, inspireras eller bara hänga och skapa tillsammans. Eller för dig som redan gått vår grundkurs men gärna vill ha någon du kan ställa frågor till under arbetets gång.

Utöver det är den även till för dig som redan kan trycka att lära känna huset och de mackapärer som finns här. Detta för att du efter genomgången av huset kan kvittera ut en ”blipp” och därmed börja hyra screentrycklokalen både under och efter öppettider.

Under workshopen hinner du förbereda tryckram, kanske provtrycka eller trycka med en redan förberedd ram. Det är bra om du är tillräckligt säker på alla moment för att kunna arbeta förhållandevis självständigt.

Under workshopen kommer även deltagare från grundkursen vistas i lokalerna.

Om läraren (Julia)

Julia är utbildad vid textilprogrammet på Konstfack, samt till bildpedagog. Hon arbetar med screentryck som ett konstnärligt uttryck på papper och tyg och tycker att screentryck är en bra ingång till bildämnet för att experimentera med nya visuella uttryck.

Pris (färg och emulsion ingår för tio tryck)

Kursbiljett: 225 SEK för vuxna 
Kursbiljett för unga & pensionärer: 180 SEK (för ungdomar* & pensionärer**)

*Ungdomar är du som ännu inte fyllt 26 år
**Pensionär är du som fyllt 65 år

Samtliga priser är inklusive moms.

Biljett

Biljett köpes via Tickster

Inför kursen kommer läraren skicka ut information till samtliga deltagare, så medge gärna att vi får access till din e-postadress via Tickster!