Hjältinnor

  • Öppettid

    17 aug 14:00–14:40

  • Pris

    Kostnadsfritt

  • Plats

    A-salen

En feministisk barnpjäs på arabiska (svensk översättning sker via hörlurar) för barn mellan 6-12 år.

Kvinna sjunger

Hjältinnor handlar om en trettonårig tjej som ska göra ett skolarbete om arabisktalande kvinnor som har förändrat världen. Kvinnor som gjort modiga saker, kämpat mot fördomar - om kvinnor som är hjältinnor. Det är en pjäs om en tjej som skapar plats för sin frihet och sina drömmar.

Regissör är Arabiska Teaterns konstnärlige ledare Helen Al-Janabi. Skådespelare är 25-årige musikern Leen Hashisho från Syrien som nu bor i Stockholm.Manus är skrivet av den syriske exildramatikern, Waseem Alsharqi, som nu bor i Tyskland. Scenograf är Erika Magnusson. Ljusdesigner är Ronald Salas.

Ålder: 6-12 år
Max antal deltagare: 50

Anmäl dig via Tickster!