5 Folk Festival

  • Öppettid

    6 jun 18:00–21:30

  • Pris

    Kostnadsfritt

  • Plats

    Streamat event

Fira Sveriges nationaldag tillsammans med 5 Folk Festival, där Sveriges 5 nationella minoriteter står i fokus: samer, sverigefinnar, romer, judar & tornedalingar. Lyssna till samisk jojk, ösig klezmer, romska ballader, tornedalsk pop och finsk- nordisk rock, pop och visor.

Länk till evenemang

Sedan 2016 har Skarpnäcks kulturhus arrangerat nationaldagsfirandet i samarbete med 5 Folk festivalen. Precis som tidigare år kommer även lokala artister presenteras mellan 5-folk-akterna. Konferencierer för dagen är Dharana Favilla, kultursamordnare iSkarpnäckochMiaTaikon, projektledare för5 Folk Festival.

Framträdanden:
Gålmuk
The Magnettes
Svarta Safirer
Glasser Skog med vänner
Sannamari Patjas-Lauri Antila-Harri Ihanus Trio
Näktergalningarna
Hembyggdsföreningen
Asov
Kulturella Folkdansgillet

5 Folk Festival startade som en reaktion på att folk i allmänhet inte har en susning vet vilka de nationella minoriteterna är (samer, sverigefinnar, romer, judar och tornedalingar), eller vad de har för kultur, seder och bruk. Tanken med festivalen är att skapa en naturlig plattform där alla har chansen att möta och umgås med kulturer som har funnits i Sverige i århundraden.

Vi livestreamar hela evenemanget från Skarpnäcks kulturhus den 6 juni, mellan kl. 18.00-21:00 på Facebook. Evenemanget är kostnadsfritt och öppet för alla!

Länk till Hembygdsföreningens promenader

Programmet har tagits fram av È Romani Glinda i samarbete med Judiska församlingen i Stockholm, Finska Föreningen i Stockholm, Tornedalingar i Stockholm, Sameföreningen i Stockholm, Skarpnäcks kulturhus, PARKTEATERN Stockholms stadsteater, Sensus studieförbund Stockholm och Stallet - Världens Musik.

Programmet genomförs med stöd av Kulturförvaltningen Stockholms stad, Kulturrådet, Kulturförvaltningen Region Stockholm.