Screentryckkurs

  • Öppettid

    14 nov 10:00–15:00

  • Plats

    screentryckverkstaden

En grundläggande kurs för att komma igång med att trycka egna motiv.

Screentryck är en grafisk tryckteknik som bygger på att färg pressas genom ett tunt finmaskigt nät fastspänd i en ram. Du får lära dig baskunskaperna för att själv kunna framställa en tryckschablon och att trycka dina bilder på tyg. Vi går igenom de mest grundläggande kunskaperna, från originalframställning till preparering av tryckramar, färgblandning samt tryckning och rengöring.

Pris

Vuxen: 1200 SEK
Ungdom (upp till 26 år gammal): 750 SEK
Köp plats på kursen här!

Om läraren

Julia är utbildad vid textilprogrammet på Konstfack, samt till bildpedagog. Hon arbetar med screentryck som ett konstnärligt uttryck på papper och tyg och tycker att screentryck är en bra ingång till bildämnet för att experimentera med nya visuella uttryck.