Nas - Time Is Illmatic

  • Öppettid

    23 okt 20:15–22:29

  • Plats

    A-salen

För 20 år sedan, den 19 april 1994 gavs Nas’ skiva Illmatic ut, och sedan dess har den förblivit en av de mest inflytelserika hiphop albumen någonsin. Son till en jazzmusiker, har Nas sina rötter i Queensbridge, New York där han växte upp och hittade sina influenser bland annat från de tidiga hiphop pionjärerna. Filmen som visades i Tribeca Filmfestival tidigare i år, dyker djupt in i skapandet av Illmatic albumet, de sociala omständigheterna och berättelserna från flera framstående hip hop artister, och den kollektiva ångesten som definierade unga svarta män som letade efter sin röst och plats i 90-talets USA. Filmens regissör One9 är en prisbelönt multimediakonstnär, regissör, producent och klippare.

Trailer & biljetter! 

Regi: One9
Utgivningsår:2014
Medverkande:Nas, Alicia Keys, Busta Rhymes, Fab 5 Freddy, Mrs. Braconi, Wiz
Språk:Engelska
Textning: Svenska
Land: USA
Längd: 74 min
Pris: 100 SEK för vuxna & 50 SEK för ungdomar (upp till 25 år)