Ät så spelar vi: Belinda Allgulander & Erik Steen

  • Öppettid

    23 apr 12:00–13:00

  • Pris

    Kostnadsfritt

  • Plats

    Foajén

Eld och Passion är en konsert om kärlek, desperation, svartsjuka och passion, passionerad färgstark tango med inslag av flamenco.

Belinda Allgulander (flöjt) och Erik Steen (gitarr) spelar musik i gränslandet mellan det klassiska och det folkliga, flöjtens varma klang och gitarrens glittrande toner lämnar ingen oberörd.

Piazolla, Albeniz och Ibert är några kompositörer som publiken kommer att få uppleva, blandat med egna flamenco kompositioner och några av våra vackraste sånger om våren. Artisterna berättar om musiken och tillsammans tillsammans med publiken lever de sig in i tangons och flamencons värld.

Belinda Allgulander är utbildad i Paris på Ecole Normale de musique, där gick hon i flöjtklassen för bland andra Pierre-Yves Artaud, 2002 gick hon ut med ett Diplome Superieur. I dag arbetar Belinda som frilansmusiker i Sverige, Frankrike och Tyskland, kammarmusik är hennes passion och hon spelar i ett flertal olika ensembler. Hon är uppskattad för sin varma vackra klang och interpretationer, hon är en mångsidig och flexibel musiker i olika sammanhang.

Erik Steen är en prisbelönt och efterfrågad flamencogitarrist. Han har arbetat professionellt med gitarrspel sedan början av 1980-talet vilket har inneburit samarbeten med praktiskt taget alla flamencoartister i Sverige samt även gästande artister från andra länder. Erik har livslång erfarenhet inom sin genre och hans virtuosa och lyriska gitarrspel är en lycka för själen.