Korallrevet // Vernissage

  • Öppettid

    1 dec 12:00–15:00

  • Plats

    Konstfoajén & B-salen

Välkomna kl. 12:00 till vernissage av konstverket KORALLREVET. Kl. 14.00-15.00 denna dag kan du delta i en dansworkshop som hålls av dansprojektet PÅ EGNA BEN! Tillsammans gör vi enkla rörelser, samt dansar fritt till musik.

BRA ATT VETA: Ta med mjuka kläder som du kan röra dig i
// tillgängliga lokaler // ledsagare är välkomna
LEDARE: Yolanda Alonso Bothén
PRIS: Kostnadsfritt
ANMÄLAN: Senast 26 november via LÄNK eller ring 08- 679 03 00

Den konstnärliga verksamheten INUTI bjöds 2018 in för att delta vid Stockholms Kulturfestival. De bestämde sig för att, genom de traditionella hantverksmetoderna stickning och virkning, försöka skapa ett jättelikt korallrev tillsammans med kulturfestivalens besökare.

Verket växte långsamt fram under festivalperiodenens fem dagar i ett tält vid Norrbro. Förbipasserande bjöds in för att sticka och virka organiska former i orangefärgat garn. Desto fler som stannade till desto större blev korallrevet. Slutligen hade sammanlagt ca 3000 besökare varit med och bidragit till detta gemenskapliga konstverk.NU KOMMER KORALLREVET TILL SKARPNÄCK!

Lördagen den 1 december invigs alltså utställningen KORALLREVET i Skarpnäcks kulturhus konstfoajé. Dansgruppen PÅ EGNA BEN uppträder, ansvariga projektledare och några av INUTIS verksamma konstnärer kommer finnas på plats. Den 6/12 bjuder vi in alla intresserade för att bygga vidare på korallrevet, då vi arrangerar stick- & virkworkshop. Nu är det Skarpnäcks tur att bidra till det gemensamma projektet! Den 10 december blir det dansworkshop med dansgruppen PÅ EGNA BEN. Alla som vill lära sig att genom dans bli vän med sin kroppslighet är inbjudna att delta. Den 12 januari kommer vi fira slutet av utställningen med dansföreställning i foajén med korallrevet som scenografi.

OM INUTI
Stiftelsen Inuti driver daglig verksamhet enligt Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade, LSS. De vänder sig till konstnärligt begåvade personer med intellektuella funktionsnedsättningar samt personer inom autismspektrumet (t ex Aspergers syndrom). Verksamheten har utvecklats från ett landsomfattande utställningsprojekt, via EU- finansierat ”Mål 3 projekt” till att från år 2000 drivas som en daglig verksamhet med renodlat konstnärlig inriktning.

OM PÅ EGNA BEN
PÅ EGNA BEN, som funnits sedan 1990, består av tio deltagare med intellektuell funktionsnedsättning. Man har under årens lopp haft ett omfattande samarbete med och influerats av många professionella svenska musiker, men även musiker från andra delar av världen. Gruppen har uppträtt på många olika scener i Stockholm med omnejd, bl.a. Kulturhuset vid Sergels Torg m.fl. kulturhus, Nalen, Fylkingen och olika museer.