Korallrevet // Dansföreställning

  • Öppettid

    10 dec 17:00–19:00

  • Plats

    Konstfoajén & B-salen

Dansgruppen PÅ EGNA BEN kommer till Skarpnäcks Kulturhus och och genomför en föreställning.

Upplägg: ca 30 min föreställning ca 30 panelsamtal under ledning av Konferensguiden,därefter fika tillsammans med PÅ EGNA BEN!

PÅ EGNA BEN, som funnits sedan 1990, består av tio deltagare med intellektuell funktionsnedsättning. Man har under årens lopp haft ett omfattande samarbete med och influerats av många professionella svenska musiker, men även musiker från andra delar av världen. Gruppen har uppträtt på många olika scener i Stockholm med omnejd, bl.a. Kulturhuset vid Sergels Torg m.fl. kulturhus, Nalen, Fylkingen och olika museer. 

I enkla, gemensamma danser sker ett möte i rytmerna, som utvecklar trygghet och gemenskap. Ur den erfarenheten växer lusten, viljan och modet fram att skapa en egen solodans, på egna ben. Verksamheten syftar till att ta tillvara vars och ens resurser, kreativa förmåga, med särskild fokus på dans. Man vill verka som förebilder, visa möjligheter, inspirera och så vidare. Med den utåtriktade verksamheten vill gruppen påverka attityder hos allmänheten. Att öka delaktigheten i samhället är ett övergripande mål.

PÅ EGNA BENS DANSARE: Josefin Jacobsson, Lisa Skårman, Anette Nord, Susanne Andersson, Pablo de Acha, Santiago Angulo Rubio, Shayan Parvaneh, Göran Utas, Filip Wikström och Sofia Wittmark.