Quilty möter Näktergalningarna

Öppettid
14 okt 16:00–18:00
Pris
160 kr för vuxna / 100 kr för barn
Plats
Skarpnäcks Kulturhus

Quilty möter Näktergalningarna - Irländsk glöd i Skarpnäck

QUILTY – levande legender inom irländsk folkmusik - gruppen som i över 25 år hängivet har gjort den irländska musiken till sin egen. Gruppen tar en kort paus från sin riksomfattande turné för att glädja oss här i Skarpnäcks. Ni kommer att bjudas på rödglödgade dansanta låtar, sorgliga ballader och en och annan skämtsam visa!

NÄKTERGALNINGARNA, Skarpnäcks egen teaterkör sedan 1985, medverkar tillsammans med ett 40-tal barn i 10/12-årsåldern från Martinskolan. Näktergalningarna är en blandad kör i Skarpnäck som ofta tar sig an lite skarpare utmaningar. De arbetar ofta i samarbete med andra grupper, körer och skolor för att få både bredd och kvalitet. Repertoaren är blandad och sträcker sig från visor och folkmusik till klassiska verk som Mozarts Requiem, Vivaldis Gloria m fl.

Nu tar Näktergalningarna sig alltså an den irländska folkmusiken i ett samarbete med de svenska nestorerna inom genren: Quilty. Näktergalningarna har en lång historia tillsammans med Quilty och har spelat med dem redan när de var relativt nya på den svenska scenen!

Vi bjuds på två föreställningar den 14 oktober: den första börjar kl. 13.00 och den andra kl. 16.00. Föreställningarna pågår i 2 timmar.

Evenemanget är skapat av NÄKTERGALNINGARNA i samarbete med QUILTY, med stöd av Skarpnäcks Stadsdelsförvaltning, ABF Stockholm och Skarpnäcks Kulturhus.

MEDVERKANDE 

Quilty
DAG WESTLING, sång, gitarr, 5-strängad banjo, tin whistle GIDEON ANDERSSON, Bouzouki, bodhran, mandolin, sång ESBJÖRN HAZELIUS, fiol, sång, gitarr

Kören Näktergalningarna
Körledare Dagny Wennberg

Elever från Martinskolan
Musiklärare Olof Andersson

 

BILJETTER // 160 kr för vuxna / 100 kr för barn upp till 18 år

Köp biljetter via Kulturbiljetter

 

Dagens spelningar