Pul So

Öppettid
20 okt 18:00–19:00
Pris
80 kr
Plats
A-salen

PUL SO är en flamencoföreställning som tagit form ur frågeställningarna: VAD ÄR PULS? VAD FÅR HJÄRTAT ATT SLÅ?

Med hjälp av kardiologen Lars Rune sökte flamencodansaren Sofia Castro initialt förståelse för den fysiologiska orsaken till det bultande hjärtat. Utforskandet stannade inte vid det enbart vetenskapliga; hon grävde vidare, djupare, ur ett konstnärligt perspektiv, och sökte efter svar på frågor som:
Vad finner vi värt att leva för?
Vad händer när pulsen upphör?
Hur fortlever pulsen i det som avstannat?

Med hjärtat som utgångspunkt levererar Sofia intensiv och pulserande flamenco till rytmisk livemusik. Kom och upplev ett projekt som är i ständig utveckling, precis som människan och livet, ett projekt i ständig puls där intigheten får en plats och det frånvarande får närvara.

Trailer: https://vimeo.com/255390006

fotograf: Danish Sarooe

Kompaniets namn Pulso

Föreställningens namn Pul So

Koreograf Sofia Castro

Scenograf Sofia Castro

Kostym Graciela Parola, Anna MariaParola, Flamencura och Sofia Castro

Ljus Hannele Phillipson & Sofia Castro

Musik Jacob Hellner, Majk Jutbo och Johan Moberg

Audiovisuella bilder Miguel Angel Regalado

Dansare Sofia Castro

Övriga deltagande på scen Anna Petrini, kontrabas blockflöjt och Johan Moberg, gitarr

Var har föreställningen spelats tidigare? Premiären för Pulso skedde på Södra teatern, för en slut såld teater, på stora scenen den 3/5, 2017. Pulso har även en ungdomsverksamhet som turnerat med länsmusiken. Föreställningen Pul So som nu spelas på Skarpnäcks Kulturhus är en vidareutveckling av denna föreställning.

Samproducenter Spanska ambassaden, uruguayanska ambasaden, Instituto, Cervantes, Danscompagniet och Skarpnäcks kulturhus. Föreställning har även fått stöd av Stockholm stad samt konstnärsnämnden.

 
UTSTÄLLNING

Ca 15 minuter efter konsertens slut (ca 19.15) är det vernissage av utställningen om Pul So. I utställningen kan besökaren ta del av den process som lett fram till föreställningen. Besökaren ges en inblick i den både vetenskapliga och konstnärliga process som slutligen blev PUL SO.

fotograf: Cato Lein 

OM SOFIA CASTRO

Sofia Castro är en dansare och koreograf som främst intresserar sig för flamenco och möjligheten att fördjupa och utveckla dansstilen. Redan som barn upptäckte hon sin stora kärlek till dansen. Hon föll senare för flamencons uttryck, flyttade till dess ursprungskälla, Sevilla, där hon var bosatt och yrkesman under 10 år.

Hennes tidigare verk har presenterats på såväl traditionella flamencoscener som på scener för nutida scenkonst.Sofia har även medverkat på diverse produktioner som skådespelare och musiker. Hon har sin bas i Sverige, men inte sällan internationellt i olika samarbetsprojekt.

www.sofiacastro.net

 

BILJETTER VIA TICKSTER

Alla biljetter säljs via tickster! Om du vill ha hjälp med att köpa biljett (via tickster) kom till vår reception i god tid innan, helst några dagar innan!