Frieda x 3

Öppettid
23 sep 15:30–16:45
Pris
50 SEK
Plats
A-salen

 

Frieda x 3

Ett vaknande vuxenliv går i kras när bussen krockar, guld sprids över olycksplatsen och ryggraden bryts på 3 ställen. Isolerad i en sjukhussäng, insnörad i en gipskorsett hittar Frieda konsten. Livet tar en ny vändning och världen öppnar sig. Men kroppen spjärnar emot, sviker, sabbar. Eller lockar in på nya vägar? Ett poetiskt, rörelsebaserat och humoristiskt scenkonstverk om Frida Kahlo baserat på hennes brev och konst. Om att leva med kronisk smärta och ofrivillig barnlöshet, om dödens närhet och sprudlande livsglädje. 

Frieda x 3 är ett scenkonstverk med sin alldeles egna rytm. Det rycker och det smeker. Livet blomstrar för att i nästa stund krackelera, och sen spira upp igen. I de glittrande, skevande, vassa och lena skärvorna som bygger upp ett liv finns Frida Kahlo. Och där finns också vi.

 

REGI/KOREOGRAFI/SCENOGRAFI
DASHA NIKIFOROVA

PÅ SCEN
EVAMARIA ORIA
NAIDA RAGIMOVA
DASHA NIKIFOROVA

MANUS
ENSEMBLE, fritt efter Frida Kahlos brev och konst

DRAMATURG
ELSA BERGGREN

KOMPOSITÖR
EMMA AUGUSTSSON

KOSTYMDESIGNER
MATILDA FORSSBLAD

MASKÖR
ELENA NIKIFOROVA

SNICKARE/KONSTRUKTÖR
SERGII MARIAN

LJUSKONSULTATION
HANNELE PHILIPSSON

PRODUCENT
EVAMARIA ORIA
DASHA NIKIFOROVA

Fotograf: Malin Nerby

 

Med stöd av SLL (Stockholms läns landsting) & Skarpnäcks Kulturhus.

 

Biljetter: 50 SEK