Cirkuskollo

Öppettid
13 aug 09:00–17 aug 16:00
Pris
Kostnadsfritt
Plats
A-salen

Vill du lära dig cirkuskonster?

Cirkuskollo i sommar!

I Augusti håller Skarpnäcks Kulturhus dagläger för dig mellan 7-12 år under ledning av cirkuspedagoger från Stockholms kulturskola.

Tillsammans med utbildade cirkuspedagoger från Kulturskolan Stockholm får du under fem dagar prova på eller lära dig mer om nycirkusens olika discipliner. Under de fyra första dagarna får du prova på flera olika discipliner. Dag fem avslutar vi med en föreställning för familj och kompisar!

Nycirkus bjuder in till nya samarbetsformer mellan olika uttryck och kan vara en mix mellan till exempel akrobatik, teater, jonglering, musik och dans.

I cirkusträningen utvecklar man flera olika färdigheter. Akrobatiken ger exempelvis kroppskännedom och mod att tänja på gränser, jonglering stärker både koncentration- och koordinationsförmågan och lindans tränar balanssinnet. Träningen sätter även fokus på gruppen där deltagarnas tillit till varandra och sociala förmåga stärks.

Förutom cirkusträning lägger vi stor vikt vid att varje individ får möjlighet att utveckla och undersöka sin egen lust till att uttryck sig. Cirkus är ett förhållningssätt till livet, att följa sin egen röst och finna lust till kreativitet och att bli trygg i sin kropp genom fysisk aktivitet. Cirkus är ingen tävling utan en konstform där man blir bäst på sitt egna sätt!

 

Tid:

13-17 augusti kl. 9.00-12.00 för barn födda 2009-2011

13-17 augusti kl. 13:00-16:00 för barn födda 2006-2009

Plats: Skarpnäcks Kulturhus A-sal. Skarpnäcks allé 25

 

Anmäl ditt intresse

Anmälningsperioden har passerat!

Kollot är kostnadsfritt men det finns ett begränsat antal platser!