Screentryck med klassen

Välkommen till Skarpnäcks Kulturhus screentrycksverkstad!  

Screentryck är en tryckteknik där ni kan trycka egna t-shirts och affischer. Tekniken bygger på att färg, med hjälp av en rakel, pressas genom en tunn silkes- eller polyesterväv som är fastspänd i en ram.

Skarpnäcks Kulturhus välkomnar elever och lärargrupper för att trycka sina egna projekt, gå screentryckskurser, göra något kul på elevens dag eller för att få inspiration av våra screentryckslärare.

Vem kan screentrycka?

Alla! Vi anpassar kurserna utifrån gruppens önskemål och ålder.

Upplägg

Här är tre förslag på upplägg men kontakta oss gärna så skräddarsyr vi efter era önskemål. Det går både att göra kurser på ca 2 timmar, 5 timmar eller återkommande under ett flertal tillfällen. Utifrån kursupplägg så anpassas storleken på gruppen men ett maximum brukar ligga runt 10 deltagare.

Screentryck 1 - Skarpnäcks Kulturhus har förberett ramarna med färdiga motiv så deltagarna sedan kan trycka på tyg eller papper.

Screentryk 2 - Tillsammans med deltagarna arbetar vi fram ca 2 -3 motiv som vi sedan trycker på tyg eller papper. Motiven kan arbetas fram på dator eller målas med permanenta pennor på ett OH-papper.

Screentryck 3 - Deltagarna lär sig screentryck från grunden och i kursen ingår 1. Originalframställning, 2. Beskiktning, 3. Belysning,´4. Framkallning 5. Tryckning, 6. Rengöring, 7. Härdning/värmefixering av textiltryck.

Pris

Enligt överenskommelse och omfattning.

Senast uppdaterad 8 september 2015