Fragile Machine

Bilder

Julia Andersson Förstorad bild

Föregående 1 av 2 1 2 Nästa

Fragile Machine är en konstutställning där Julia Nilsson och Magdalena Krasowski ställer ut sina verk bestående av bl.a. gasväv med rostttryck och skulpturer i kartong.

Vernissage: lördag 14 mars kl. 12.00-15.00
Visas: 14 mars - 14 april

Julia Nilsson

"De (skulpturer i kartong) är som en del av ett större arbete där jag intresserat mig för ytor och former från containrar och järnskrot. Jag hade tänkt göra små figurer som skulle påminna om stora maskiner som går att se på byggarbetsplatser. Främsta mål var att få dem att se tunga och massiva ut. "

Jag har inte haft någon ritning för hur de ska se ut utan har spontant skurit bort och lagt till former så de har växt fram under tiden som jag byggt dem. Sen har jag slipat och preparerat ytan, bankat med hammare och slipat med rasp. Effekten, som är lite svår att fånga på bild, är att de ser ut att vara gjorda i metall och att de rostat. De små figurerna är målade med hälsinge tjära och den stora med asfaltsprimer.

När jag hade jobbat med dem ett tag så såg jag att de mer hade blivit små djur än maskiner, eller ett mellanting, typ transformers. De är liksom abstrakta men samtidigt konkreta. Att det är svårt att avgöra vad de är gjorda i för material bidrar till att folk börjar fundera över vad det egentligen är de ser.

Magdalena Krasowski

"Jag heter Magdalena Krasowski. Jag är en hantverkspedagog utbildad på Nyckelviksskolan. Jag arbetar med skapande och människor till vardag, just nu som textilslöjdslärare och workshopsledare. Jag känner ett stark behov att uttrycka mig själv och därför finner ni mig oftast i min ateljé så fort jag får lite egen tid till det, där jag experimenterar med form, struktur, nytt och gammalt".

 Ömtålig, skörd, det som icke består. Det ofullständiga, det icke perfekta,det föråldrade är min fokus och tema.Jag arbetar med olika material och tekniker som papper, keramik, metall men på sista tiden har det blivit mera textila verk. I mina arbeten försöker jag fånga en ögonsblickskänsla. Jag inspireras av naturen men också av zenfilosofin.

Tavlor är av tunn gasväv, tryckta med rost och uppmanar till en fri tolkning.

Senast uppdaterad 16 juni 2015