Exergi 18 april - 19 maj

Bilder

Ingegerd Telestam Förstorad bild

Föregående 1 av 3 1 2 3 Nästa

En utställning med tre konstnärer - Yvonne Bernzon, Ingegerd Telestam och Magdalena Taubert.

Vernissage: lördag 18 april kl. 12.00 - 15.00
Visas: 18 april till 19 maj

Yvonne Bernzon

Yvonne Bernzon heter jag och är florist till yrket så att skapa med färger och former är något jag gör dagligen. Jag kallar min konst för ominimalistisk. Jag började måla för några år sedan och går mycket på känsla och skapar bara abstrakta tavlor. Själv tycker jag om att bli glad av att se en tavla, och det är mycket färg och energi i min målning.

Jag tycker om att jobba med kontraster, och får utmana mig själv när det kommer till att måla i lägre färgvalörer. Använder också gärna effekter i form av olika material som ger dimensioner i mitt måleri. Jag har använt olika tekniker, kniv, pensel och nu senast spackelspade.

Magdalena Taubert

Överallt finns vackra spännande motiv, om man bara tillåter sig att stanna upp en kort stund.

Att se det man inte ser vid första anblicket: skuggor, former, färger, synkronicitet.

Det spännande, vackra, fula, annorlunda. Miljön är inte på något sätt avgörande.

Motiv och bilder finns överallt omkring oss alla. Hela tiden.

Ingegerd Telestam

Utställningen är ett urval fotografier som ingick i ett fotoprojekt jag arbetade med under några på 90-talet när jag bodde i Thessaloniki. Jag var då elev på fotoskolan Fotografiko Ergastiri Stavroupolis.

Undervisningen hade sin utgångspunkt i den dokumentära fototraditionen. Med projektet ville jag berätta något om livet i mitt närområde, stadsdelen Tsinari, och porträttera människorna och mina möten med dem.

Under de år jag bodde där förändrades området från att vara slitet och ganska eftersatt till att bli mer trendigt med restaurangliv och barer. Många små hus med lummiga trädgårdar revs och på tomterna byggdes nya utan trädgård som lockade till sig en annan och mer välbärgad typ av befolkning.

Bilderna är tagna med analoga kameror (35 mm), Rollei 35 och Pentax ME Super.

Senast uppdaterad 16 juni 2015