Textur

Bilder

Kristina Häll Förstorad bild

Föregående 1 av 4 1 2 3 4 Nästa

Utställningsperiod: 22 mars – 15 april 2014
Vernissage: Lördag 22 mars kl. 12-15

En grupputställning med Katarina Qvarnström, Vanessa Yancey, Susanne Högdahl Holm och Kristina Häll.

Katarina Qvarnström – Löwgren skapar sinnestillstånd och varaktiga ögonblick av färgmassor med sina inramade tavlor i flossateknik. Motiven väljs genom att plocka ut delar ur oljemålningar, ofta inte större än några centimeter som sedan förstoras upp och på det sättet blir det en helt ny bild.

Vanessa Yancey är textilkonstnär och har vävt en serie verk som behandlar temat förruttnelse och förfall. Här uppmärksammar konstnären kontrasten mellan det vackra, friska och den sorgliga förruttnelsen.

Susanne Högdahl Holm visar sin installation "Brechts biblioteket" med en ursprungsidé om att orientera barn i sin närmiljö för att skapa en förståelse för att vi alla är delaktiga i det sammanhang som finns runt omkring oss.

Konstnären Kristina Häll jobbar med skulptur och bild och utgår ofta från luftrummet. Arbetsmetoden består av att måla med tusch och konstnären skär, klipper och river i bilden för att få fram luft och ljus. Kristina bidrar till den här utställningen med bilder som är mittemellan teckning och papperskonst som alla anknyter till vatten.

Workshop: Brechts bibliotek

Välkommen att konstruera ett pappershus/tält och prata om din favorit bok!

Lö 22 mars kl. 12-15, Vernissagen
Lö 5 april kl. 12-15
Må 14 april kl. 16-19
On 16 april kl. 16-19

Under fyra tillfällen håller konstnären Susanne Högdahl Holm öppna workshoptillfällen utifrån sin installation Brechts bibliotek.

Workshopen är öppen för alla som vill konstruera ett pappershus/tält och prata om sin favorit bok! Huset/tältet som skapas kan sedan placeras i installationen Brechts bibliotek eller så kan den tas med hem. Under workshopstillfällena kan du bidra med boktips och utbyte av tankar kring livsnödvändiga böcker och texter.

För alla åldrar. Kostnadsfritt.

Senast uppdaterad 28 september 2016