Stickade koner & broderade ikoner

Bilder

Cecilia Pfaff och Ingela Gréau Förstorad bild

– Sweater mountain av Cecilia Pfaff och Dagens ansikten av Ingela Gréau
 

Visas:  1 oktober– 23 oktober
Vernissage: lördag 1 oktober kl. 12.00 - 15.00

Välkommen till vernissage av en utställning med textil prägel. Cecilia Pfaff har skapat imponerande ytor av garn i storformat. Ingela Gréaus har skapat spännande porträtt med brodyr.

 Cecilia Pfaff

"Sweater Mountain"

”Allt jag behöver för att förvandla garn till tyg är två pinnar. Den tillfredställelse jag känner när jag ser en yta växa framför mina ögon är inspiration till att fortsätta. Men jag vill inte bli kallad stickerska och jag vill inte heller referera till min metod som stickning. Jag skapar ytor. ”

I Sweater Mountain visar hon på textilens bredd inom konstfältet. Istället för ett berg av sten så skapar hon berg av garn. Istället för att sticka en halsduk så stickar hon berg.

 Cecilia Pfaff har just tagit examen från textilprogrammet på Konstfack.
 Hittills har hon stickat 14 berg som är ungefär en till en och en halv meter i diameter och tre till sju meter höga. Bergen är stickade av garn med metallringar insydda för att ge skulpturerna struktur.

”Jag finner intresse i det som är vardagligt. Genom att skifta perspektiv vill jag skapa en upplevelse av det vardagliga. På så vis blir det vanliga ovanligt och det vardagliga blir spännande, mäktigt och nytt. Mitt skapande är en process i att omdefiniera kategorier”

Kontakt:

Cecilia Pfaff
E-post: cecilia@1a60m.com

Cecilias konstverk är inte till försäljning.

Ingela Gréau

 "Dagens Ansikten"

”Inspiration kan vara, en känsla, en händelse, en diktsvit, en tidningsrubrik. I mina verk kan en skönja min ståndpunkt.”

Utrotning av djurarter, nedskräpning av naturen, skogsskövling och pedofiler i den katolska världen, är teman som Ingela tidigare arbetat med i sina verk.

 Ingela Gréau är en erfaren konstnär som har arbetat med textila bilder i mer än 30 år. Hon var med och startade ”Skapande Broderi Stockholm” - ett forum för fritt broderi i Stockholmsområdet.

”För tre år sedan hade DN en serie där man presenterade artister och författare. Jag kände till de flesta och var intresserad av det de gör. Jag började klippa ut bilder av dem, som någon slags inspirationsmaterial, utan någon direkt idé bakom.

 Plötsligt hade de blivit tolv och jag fick lust att sy dem i stort format, eftersom de alla har sådana fascinerande ansikten. De tillfrågades om de gick med på att porträtteras och alla tyckte det var en spännande idé, även fotograferna. Det var svårt, men intressant. Det är enda gången jag gjort porträtt.”

Kontakt:

Ingela Gréau
E-post: ingela.greau@comhem.se

Ingelas konstverk har ett enhetspris på 5.000 kr./st.

Senast uppdaterad 29 september 2017