TEMA: Street art

Den 20 maj - 22 juni fylls huset av olika street-art aktiviteter; föreläsningar, workshops och en utställning som succesivt växer i takt med våra workshops där deltagare och konstnärer gemensamt presenterar sina alster.  

Lördag 20/5:  Välkomna på invigning av vår street-art temamånad! 

Se gerillastickare pynta live och lär dig gerillasticka. kl. 12 - 14.
Vi kickar igång med öppningen av vår utställning där vi får möta gerillastickare live och se dem pynta vårt hus och dess omgivning. Därefter är du välkommen att delta i workshop i gerillastickning och klä vårt hus och stängsel.

Föreläsning med Julia Rio kl 14-15:
Lyssna till gatukonstnären och gerillastickaren Julia Rio prata om sitt arbete, om gatukonsten och dess roll i det offentliga rummet och om konsten som mötesplats. 

Söndag 21/5: Graffittiworkshop kl. 14 - 16
Kom och prova på att måla graffiti! Ta med en enkel skiss på det du vill måla-eller gör en på plats. Det kommer finnas panåer eller skivor och sprayfärg och du kommer få handledning av erfarna målare, Karin Ekheden och Josefin Hasselberg. Alla är välkomna att se på när vi skapar, men till workshopen har vi begränsat antal deltagare. Föranmäl dig till: tina.johnsson@stockholm.se

Autobelli Special: Street art - skrotverkstad. kl. 12 - 15
Vi gör konst av VAD SOM HELST! Ta med gamla trasiga leksaker, pinnar, stenar, skrot och skräp. Hjälp oss måla våra oljefat. Vi har färgerna - ni har idéerna och materialet. För dig mellan 5 - 15 år. (Föräldrar är välkomna att hjälpa till och skapa)

Lördag 27/5: Föreläsning: Konsten att göra Häxan och Lövemannen- öppen föreläsning kl. 14 - 15
En berättelse i berättelsen. Om masker målning dans och odling. Damir Radovic visar bilder och klipp på transdiciplinär konst, 
om gemenskap och sammansmälltning över kulturella gränser. Om hur konst masker målningar och hemligheter kan användas för att skapa möten. Han berättar också om hur du går tillväga för att få stöd för dina ideer och om att samarbeta med komunen.

Lyssna på Damir Radovic på P1 här - Om att Järvafältet kan komma att bli en gemensam stadsodling.

Community art: Street art - skrotverkstad. kl. 12 - 15
Vi gör konst av VAD SOM HELST! Ta med gamla trasiga leksaker, pinnar, stenar, skrot och skräp. Vi har färgerna - ni har idéerna och materialet. För dig mellan 5 - 15 år. (Föräldrar är välkomna att hjälpa till och skapa)

Söndag 28/5: Community art: Street art - skrotverkstad. kl. 12 - 15
Vi gör konst av VAD SOM HELST! Ta med gamla trasiga leksaker, pinnar, stenar, skrot och skräp. Vi har färgerna - ni har idéerna och materialet. För dig mellan 5 - 15 år. (Föräldrar är välkomna att hjälpa till och skapa)

Lördag 3/6: Workshop: Tejpkloning  kl. 14-16
Har du drömt om att ha superkraften att kunna klona saker?
Med enkla tekniker och tejp som material, undersöker vi hur vi kan
skapa skulpturer. Vem vet.. du kanske lämnar workshopen med en
tredje hand...

DROP- IN, ingen föranmälan behövs. Är det många som vill prova får en tålmodigt vänta på sin tur. Alla är välkomna att delta, mindre barn kommer i vuxet sällskap.

kursledare: Gabriela Suazo Collao

Workshop: Brodera budskap kl. 14-16
I vår stressade vardag och vårt snabba mediaflöde blir orden ofta något vi kastar ur oss. Men vad händer när ditt budskap eller slagord manifesteras med nål och tråd?
Låt dig inspireras av gamla hantverkstraditioner och ge nytt liv åt
bortglömda broderier.

DROP- IN, ingen föranmälan behövs. Är det många som vill prova får en tålmodigt vänta på sin tur. Alla är välkomna att delta, mindre barn kommer i vuxet sällskap.

Har du någon gammal fin bonad hemma som du vill återanvända så ta gärna med!
Fri entré
kursledare: Annica Nordström

Söndag 4/6 Autobelli Special: Street art - skrotverkstad. kl. 12 - 15
Vi gör konst av VAD SOM HELST! Ta med gamla trasiga leksaker, pinnar, stenar, skrot och skräp. Hjälp oss måla våra oljefat. Vi har färgerna - ni har idéerna och materialet. För dig mellan 5 - 15 år. (Föräldrar är välkomna att hjälpa till och skapa)

Tisdag 6/6 Nationaldagen: Livegraffiti på skaterampen Kl. 12 - 18.
Se när  Karin Ekheden och Josefin Hasselberg målar skaterampen i Kaninparken samtidigt som folkfesten pågår.

Torsdag 8/6: Filmvisning och samtal: Rätten till staden Kl. 17-19 
Av Kolbjörn Guwallius, om vem som har rätten till det offentliga rummet. Efterföljande samtal där vi vädrar åsikter och diskuterar Gatukonstens roll.

Lördag 10/6: URBAN GARDENING - Vi bygger en stadsodling tillsammans

Tillsammans bygger vi en stadsodling bakom Skarpnäcks kulturhus, vår gemensamma allmännytta - lär dig mer om urban självhushållning.

Vi målar pallkragar, bygger spaljéer och planterar blommor och matväxter. Sanya Falkenstrand; Lokalbo i Skarpnäck, Urban självhushållare, musiker och kurshållare på Amina Mundi leder dagen och kan svara på era frågor om självhushållning och miljövänliga lösningar, smaka och lär känna några vilda växter.

Vi bjuder också på smakprov på Häggmjöd!

Ta med er picknickfilten och gitarren och njut av en heldag i grönskans tecken!

Söndag 11/6 Autobelli Special: Street art - skrotverkstad. kl. 12 - 15
Vi gör konst av VAD SOM HELST! Ta med gamla trasiga leksaker, pinnar, stenar, skrot och skräp. Hjälp oss måla våra oljefat. Vi har färgerna - ni har idéerna och materialet. Vi fortsätter också att göra fint i vår nya stadsodling.  För dig mellan 5 - 15 år. (Föräldrar är välkomna att hjälpa till och skapa)Fredag 16/6: Filmvisning och samtal: Rätten till staden Kl. 17-19 
Av Kolbjörn Guwallius, om vem som har rätten till det offentliga rummet. Efterföljande samtal där vi vädrar åsikter och diskuterar Gatukonstens roll.

Lördag 17/6 kl. 18 - 23: Kvällsöppet: AVSLUTNINGSFEST - GATUFEST & GRILLNING - knytkalas - ta med det du vill grilla!

Kulturhuset har sen-öppet och ställer till med gatufest; interaktiv performance-konst, gatumusik och videkonst! Mingla med basinkomstroboten, bli en del av gatuteatern själv! Slututställning av vår levande installation.

 

Senast uppdaterad 24 maj 2017