Pendelum

Bilder

Jenny Edholm Förstorad bild

Föregående 1 av 6 1 2 3 4 5 6 Nästa

Vernissage: Lö 29 november kl. 12-15
Visas: 29 november – 6 januari

Pendelum är en grupputställning av Jenny Edholm, Julia Almqvist, Marit Furn, Mia Mirstam Amanda Aspeborg och Åsa Thomander.

För att skapa sina silkscreenverk har Jenny Edholm använt fotografier och abstrakta formar för att skapa mönster utifrån intryck av specifika platser. Trycken har bland annat inspirerats av en vacker gammal bro i Shanghai, dagliga turer till pendeltågstationen i Spånga och ett regnigt fönster vid Sergels Torg.
Jenny har en BA i Art for Community från Roehampton Institute i London och har studerat konst på Leeds College of Art and Design och Southampton Institute.


Julia Almqvist bidrar med installationen Kuben som utvecklades från en känsla av att vilja bli av med prestationsångest och visioner inför ett projekt. Tanken var att bygga och filma ett konstverk som går att interagera med. Detta resulterade sedan i en kubikmeter stor ihålig kub byggd av trä, där varje sida har en egen identitet och känsla.
Julia går på Gerlesborgsskolans yrkesförberedande konstutbildning i Stockholm.

Marit Furn är en självlärd konstnär och illustratör som lyckats utveckla sitt fritidsnöje till ett yrke. Motiven handlar ofta om att synliggöra en tankeprocess eller sinnesstämning. Genom färg eller symboliska detaljer blir karaktärernas inre värld visuellt handgriplig och det som annars inte visas utåt blir nu själva ytan, vilket ofta också försätter personerna i mina motiv i märkliga eller rent av komiskt absurda situationer.

Mia Mirstam är konstnär, illustratör, scenograf, dekormålare och attributmakare. Till denna utställning bidrar hon med akvarellmålningar och beskriver här sitt arbete: Mina porträtt är ofta minnen av ansikten. Jag tycker om att titta på människor, sedan har jag det med mig när jag målar. Kanske är det en blick som fastnar, eller ett uttryck. Ibland bara en känsla. Jag skissar med färgen, upptäcker saker, gör fel, gör rätt, tröttnar och börjar på nytt... På något konstigt sätt är det som att jag målar samma målning om och om igen.

Åsa Thomander ställer ut dels ett kollage som handlar om vad vi gör om en naturkatastrof skulle drabba oss? Jag tänkte på överlevnadskit. Vilket skulle vara mitt överlevnadskit? Jag längtar efter den totala friheten, det är en slags inre längtan. Att vandra men inte äga.  
Åsa ställer även ut en tapet där hon använt sig av Lapporten, en nationalromantisk symbol för  svenskheten. Lapporten, fjällandskapet, Sveriges landskap är vackert, men det vackra tas ofta för givet av de bortskämda svenskarna, precis som med demokratin.

Amanda Aspeborg är en konstnär bosatt i södra London. Hon går sista året på Kingston Universitys Ba Fine Art program Verket “Porträtt” är ett kontinuerligt verk bestående av hittills 300 individuella 15x15 cm porträtt av människor konstnären har träffat under de fyra åren projektet har pågått.

Genom att manipulera karaktärernas ansikten till nästintill okännedom, allt som består en mänsklig känsla, och på så sätt blir varje porträtt en representation av vem som helt.

Senast uppdaterad 16 juni 2015