Berättelsen om Skarpnäck

Vernissage: To 14 aug kl. 14-18
Visas: 14 aug – 16 sept

Utställningen är en konstnärlig gestaltning som behandlar Skarpnäck som plats, sett genom medborgarnas ögon. Under nio sommarveckor har 60 st ungdomar från stadsdelen haft som kultur-sommarjobb att undersöka Skarpnäck på djupet. Hur ser medborgarna på sin ort? Om de fick drömma hur skulle då framtidens Skarpnäck se ut? Vilken relation har de till den plats de bor på idag? Och framförallt, vad tycker ungdomarna om sin hemort?

Genom intervjuer med medborgare från stadsdelen, research i Stockholms stadsmuseums arkiv, film, fotografi, skulptur, screentryck och mycket mer har denna utställning om stadsdelen vuxit fram. Detta är ett samarbetsprojekt mellan Unga Berättar Kulturskolan Stockholm, Skarpnäcks stadsdelsförvaltning samt Stockholms stadsmuseum.

Senast uppdaterad 16 juni 2015