Mosaik - En utställning av Inuti

Skarpnäcks kulturhus bjuder in till en unik utställning av konstnärer från Inutis dagliga verksamhet för konstnärligt begåvade personer med intellektuella funktionsnedsättningar samt personer inom autismspektrumet.

I utställningen Mosaik tas vi på en visuell resa genom en meditativ klassisk teknik som använts i årtusenden.

 

"Man kan hitta på mönster i olika färger, på ett annat sätt än att måla. Jag tycker om att plocka med bitarna och lägga dem på olika sätt, som att lägga ett pussel. Det blir fina och färdiga saker på ett annat sätt än målningar."
Jenny Marcus, konstnär och utställare

 

Stiftelsen Inuti driver daglig verksamhet enligt Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade, LSS. Inuti har fyra lokaler i centrala Stockholm, Inuti Lilla Essingen och Inuti Södermalm med en intilliggande projektateljé, PS2 (Projektstudio 2) samt Inuti Västerbroplan. Inuti har också ett galleri Inuti Galleri och en konstsamling, Inuti Collection, bestående av över 400 konstverk. Inuti ingår i nationella och internationella nätverk. Inuti bedriver en utåtriktad verksamhet med utställningar, projekt och workshops. Vi samarbetar regelbundet med yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare, konstinstitutioner och museer. Vi vill interagera i samhälls- och kulturlivet genom konsthändelser i egen och andras regi.

www.inuti.se

Kategori: Utställning

Fri entré

26 aug-28 sep, 2017

lördag
12:00-15:00