Filmvisning: Antifascisterna

Personer i Sverige och Grekland berättar om sin syn på radikal politisk organisering mot högerextremism. Filmvisning & efterföljande samtal med antifascister och medverkande i filmen: Showan Shattak, Nils Poletti, Liw Marend och Jörgen Bergmark. 

2013 attackerar beväpnade nazister en antirasistisk demonstration i Kärrtorp där flera skadas. I Grekland blir nazistpartiet Gyllene gryning tredje största parti i valet och 2014 i Malmö skadas flera personer i samband med en demonstration på 8 mars varav en, Showan Shattak, hamnar i koma efter en brutal knivattack av personer ur den högerextrema rörelsen.

I ANTIFASCISTERNA målas ett porträtt upp av en rörelse som vägrar betraktas som offer. Ett flertal olika personer i Sverige och Grekland berättar om sin syn på radikal politisk organisering mot högerextremism, samtidigt som vi får en bakgrund till varför Sverige och Grekland, två till ytan så olika länder, har högerextrema rörelser som genom våld påverkar samhället.

SAMTAL
Efter filmen följer ett panelsamtal med Showan Shattak, antifascistisk aktivist och medverkande i filmen, Nils Poletti, kulturaktör, antifascist och medverkande i filmen, Jörgen Bergmark, medlem i Demos och antifascist samt Liw Marend, aktivist och medverkande i filmen. 

FILMFAKTA
Regissör: Patrik Öberg, Emil Ramos
Land: Sverige, Grekland
År: 2017
Längd: 74 minuter

Språk: Engelska, svenska, grekiska
Textning: Engelska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 15 år

Skådespelare / Medverkande: Kajsa Ekis Ekman, Showan Shattak, Athena Farrokhzad, Joel Bjurströmer Almgren, Spyros Marchetos m fl.

Originaltitel: The Antifascists

Biljettpris: 100 kr (inga rabatter) Eller på Tickster här (Obs! Extra avgift på 15 kr) Går även att köpa i receptionen på Skarpnäcks kulturhus i samband med evenemanget.  OBS! Bara med kort

Medverkande i filmen: Kajsa Ekis Ekman, Showan Shattak, Athena Farrokhzad, Joel Bjurströmer Almgren, Spyros Marchetos m fl.

Kategori: Evenemang

26 aug, 2017

lördag
14:00-16:15

100 kr