Finisage: Gatukonst i Berlin samt Tältkonstruktioner - konstutställning

 

Gatukonst i Berlin samt Tältkonstruktioner - konstutställning

Finisage: lördag 13 juni kl.12-15
Visas: 22 maj – 13 juni

Fotoutställning med gatukonst i Berlin av Michael Ambjörn och installationen Tältkonstruktioner av Designlabbet Spatial.

Välkommen till Finisagen!
På finisagen kommer du att kunna träffa Designlabbet Spatial och ställa frågor om processen och för dem som varit med och skapat verk så kan dessa tas med hem.

Gatukonst i Berlin

Om Berlin har i flera generationer varit en tillflyktsort för europeiska kulturarbetare och intellektuella. Staden har ett kreativt klimat som är gynnsamt för konstnärer och andra kulturarbetare. Många konstnärer får tyvärr inte utrymme att visa upp sina alster på gallerier utan blir gatans kreativa musketörer.

Imponerande konstnärliga uttryck

Tack vare den liberala synen på hur en stad kan utsmyckas finns det utrymme att uttrycka sig konstnärligt och åsiktsmässigt på fasader och murar, vilket utnyttjas flitigt i en slags mångfacetterad manifestation. Det konstnärliga uttrycket på gatunivå är imponerande på flera plan. Stilmässigt ryms där allt ifrån 20-talsdadaism till 2000-talsgrafitti. Alla dessa lager av målningar, posters, affischer och stenciler som har blandats, rivits av, fragmenterats och överlappats av nya bildlager, skapar unika, och i min mening värdefulla konstverk.

Stor mångfald

Att överblicka dessa är nästan omöjligt i sin mångfald och blandning, men att välja utsnitt av detta färg-och formkonglomerat visualiserar mina egna subjektiva kompositioner i fotograferingsögonblicket. De tillhörande texterna är ett försök till en tolkning av bildmaterialet, också att förstå mig på min egen uppfattning om dessa anonyma artister, deras filosofi och uttryck.

Tältkonstruktioner

Designlabbet Spatial har under våren vid tre tillfällen haft en kreativ verkstad med barn i Skarpnäcks Kulturhus. Här har man undersökt geometriska former och rum genom en skapandeprocess. Tältkonstruktioner visas som en installation i Konstfoajén och är resultatet av den senaste verkstaden.

Arkiverad

13 jun, 2015

lördag
12:00-15:00