Dansens dag 29 april

Den 29 april firar Skarpnäcks Kulturhus Dansens dag genom att visa dansfilmer av Livekonstkollektivet MELO i Konstfoajén!  

Livekonstkollektivet MELO är en grupp dansare, musiker, konstnärer och arkitekter som kommer att husera i Skarpnäcks Kulturhus under året 2014.

Den 29 april kommer MELO att visa ett urval av filmer i Konstfoajén från de projekt och föreställningar de gjort sedan de startade för snart 10 år sedan.

Om MELO-året

Den 11 april invigdes MELO-året med en Kulturkväll och därefter har MELO stått för påsklovsaktiviteten Musik och Fysisk kreativitet.

Kommande aktiviteter under våren är en Brunchdans den 10 maj och föreställningen SPÅRA som spelar för seniorer den 22 maj. 

Om dessa kan du läsa mer om genom att klicka här>
För att gå till Livekonstkollektivet MELOs hemsida klicka här>

Härlig fakta från wikipedia om Dansens dag:

Dansens dag är en temadag som firas årligen den 29 april.

Den internationella dansdagen etablerades 1982 av International Dance Committee, ITI-UNESCO. Datumet är Jean-Georges Noverres födelsedag. Noverres var en förnyare av balettkonsten.

Initiativet till att fira dansens dag i Sverige togs av Svensk Danskommitté inför Kulturhuvudstadsåret 1998. Sedan dess är Dansens dag den 29 april en årligen återkommande manifestation för att ge dansen särskild uppmärksamhet.

Kategori: Evenemang

Arkiverad Fri entré

29 apr, 2014

tisdag
12:00-17:00